Над 2000 души са назначени в МС по "втория" начин

13070
Над 2000 души са назначени в МС по "втория" начин

От Движение "България на гражданите" твърдят, че от началото на мандата си управляващите са назначили повече от 2000 служители в държавната администрация без конкурс. Това са установили от партията по данни, получени по Закона за достъп до информация.

Служителите в държавната администрация са общо 6361. Обобщената информация за назначенията в рамките на мандата на ГЕРБ показва, че за три години и половина са назначени нови 2786 служители, от които само 716 души с конкурс. 2069 са постъпили в администрацията без конкурс, съобщи БНР. Това отчете Димитър Талев, член на Националния съвет на Движение "България на гражданите", и посочи най-фрапантните примери:

На практика от пет новоназначени само един е с конкурс. Например, в Министерски съвет - 432 служители, новоназначени - 212, от които с конкурс пет! Министерство на финансите - 609 служители, новоназначени 382, с конкурс 41, без конкурс 341. В Министерство на здравеопазването - новоназначени 227, от които 35 с конкурс, 192 без конкурс.

Въпреки скандала с бонусите от миналата година четири министерства са получили допълнителни средства за заплати за 2012-а година. Това са социалното, регионалното министерство, министерство на земеделието и храните и здравното.

В Министерството на здравеопазването са си увеличили заплатите в централната администрация с 50 %, сочат още данните от проверката. Димитър Талев реагира: "Не може в едно министерство директор да взима 3100, друг да взима 1400."

Ясни са финалистите за „Автомобил на годината на България 2013”

След общ тест драйв на всички участници в традиционния конкурс „Автомобил на България”, организиран от „Прес Автоклуб...

Редактор: Е. Гигова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com