Найденов: И Дянков беше подслушван. С Цветанов държавата пропада

12699
Найденов: И Дянков беше подслушван. С Цветанов държавата пропада

„Възможно е да има компромати на хомосексуална основа, събрани чрез незаконни подслушвания, защото така се контролират политици и общественици”. Това заяви в ефира на предаването ДИКOFF бившият земеделски министър Мирослав Найденов.

Той бе категоричен, че колегата му от кабинета на ГЕРБ Симеон Дянков също е бил обект на „усилени подобни действия”, но не пожела да разкрие подробности с аргумента, че е един от защитените свидетели по делото за нерегламентираните подслушвания.

Именно заради използването на СРС-та за следене на членове на кабинета „Борисов” често се стигало до скандали, защото определени министри разбирали, че службите навлизат в личното им пространство. В такива случаи страстите трябвало да укротява самият Бойко Борисов.

„Когато е трябвало да бъда законно подслушва аз, сбъркали номера и е бил подслушван мой колега", уточни Найденов.

Той призна, че нито един от министрите нямал смелостта да заговори за подслушванията публично и заяви, че чувства вина заради собственото си мълчание.

Лазар Груев: Спецбюро да разрешава СРС-та

Председателят на Върховния касационен съд Лазар Груев предлага да се възстанови бюрото за СРС-та или да се образува друг независим орг...

Не знам кой с какво и кого държи. Знам едно, аз никога няма да коментирам бившия премиер Борисов – защото е бил премиер. Ние всички влязохме там заради него и аз бях много изненадан, и затова искам ГЕРБ на Борисов, а ГЕРБ на Цветанов, заяви още Мирослав Найденов. Продължавайки Борисов да държи Цветанов до себе си, не само ГЕРБ ще върви надолу, но и държавата ще върви надолу. Защото докато Цветанов е до Борисов, държавата няма дясно, смята Найденов. Не знам с какво Цветанов държи Борисов. Цветанов трябва да напусне заместник-председателското място в ГЕРБ, не трябва да се занимава с политика, трябва да изчисти името си, ако може.

Страх ни беше тогава не от това, че ще изгубим министерските си постове, а от това, че Цветанов имаше цялата власт на тази машина, която можеше да те смачка, както стана с лекарите от Горна Оряховица, заяви още бившият земеделски министър.

Той съобщи, че записът на скандалния разговор между него, Бойко Борисов и Николай Кокинов в Банкя е направен чрез мобилния му телефон. "Смятам, че е използвам мобилният ми телефон със съответен софтуер и това е извършено от структури, които би трябвало да не съществуват. Отговорен за това да не съществуват такива структури отговорен е бившият вътрешен министър", каза Найденов. Такова подслушване се случва за втори път, припомни още бившият аграрен министър. "Тук въпросът е: Колко такива записи има, не само на мен с бившия премиер, колко такива записи има, които да бъдат активирани, когато някой се осмели да каже "царят е гол". Нищо чудно в следващите дни да пуснат друг компромат по мен, смята Найденов.

Категорично подслушването е станало чрез телефона, дистанционно и от някой, който разполага с техническите средства, а в България тези са единици, е мнението на Мирослав Найденов. "Попитай едно-единствено нещо", разказа Найденов за разговора му с бившия градски прокурор Николай Кокинов и продължи: "Който ми поръча това нещо срещу мен, кой ми поръча това обвинение и го държа три години и половина, за да бъде активирано, когато напуснах министерския пост? И неговия отговор беше Цветанов", съобщи Найденов. Това се чува на записа, само че го няма в разпечатката. "Аз не съм слушал записа, аз знам какво ми казаха", заяви Найденов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com