Намериха мъртви двамата миньори в Ораново

19656

Двамата затрупани миньори в рудник "Ораново" на 16 юли Иван Лазаров и Николай Михайлов са открити преди минути, съобщи БГНЕС.

Телата на двама са открити преди минути. И двама са мъртви. За 09.45 часа началникът на рудника Валери Манов обяви брифинг за журналистите на бариерата на рудника.

Преди малко намиращите се пред коловозите на ж.п. линия полицаи получиха обаждане по телефона, след което локомотивът в 09.07 часа влезе с пълна скорост в тунела.

Днес, в 18-тия ден от издирването, телата на Иван и Николай са намерени. На 16-ти юли "Ораново" затрупа четирима миньори. До днес жертвите там са петима души. Ден след трагедията село Полена и село Полето се простиха с Асен Стойнев и Христо Младенов на 40 и 45 години.

Вчера, по време на издирвателната акция, шлосерът Асен Грънчаров, който бил на 200 метра под земята и на 600 метра от мястото, където копаеха колегите му, получи инфаркт и почина.

В спасителната акция на 300 метра под земята се включи специализираният отряд на мина Челопеч. Скалата, която бе открита и спряла спасителните дейности бе взривена. Оцелелият шлосер Бойко Ружински каза тогава пред БГНЕС, че причина за срутването е неукрепена нова разработка и обвини директно за смъртта на двамата си колеги ръководството на рудник "Ораново". За шест години стопанисваният от пернишкия бизнесмен Красимир Михайлов рудник отне живота на шест души.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com