Николай Вълчев: Нито за момент не е имало изтичане от язовир "Елена"

9455
Николай Вълчев: Нито за момент не е имало изтичане от язовир "Елена"

Нито за момент не е имало изтичане на вода, скъсване или каквото и да е на язовир „Елена”. Това съобщи за Агенция „Фокус” началникът на Областна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” - Хасково комисар Николай Вълчев.

На язовир „Елена” нещата се нормализират. Язовирът се изпуска нормално в реката, както трябва да бъде – просто една нормална ситуация – каза той.

Мирослав Найденов: Животните още не са в екарисажа, а ние ще изплатим утре обезщетенията

Утре започва изплащането на обезщетенията за загиналите животни в с. Бисер. Това заяви в предаването „Това е България” на ...

„Преливникът е отворен преди час и половина, тъй като не е могло да бъде отворен по-рано. Проблемът е бил именно в това. Разкопан е с багер и са го отворили, така че водата се изпуска и се сваля нивото й. Водата изтича по реката и няма проблеми, тъй като тя не е в големи количества”, каза Вълчев.

Някои журналисти са за затвора, тъй като с информацията, че стената на язовира е скъсана, се създава паника и истерия сред местното население, което преживя наводнението веднъж, а този язовир е точно над село Бисер. Знаете ли как се чувстват хората в следствие на това - и тук в Бисер и надолу в Свиленград и в село Лешниково всички са настръхнали. Просто съм бесен за това, което се случва – посочи комисар Вълчев.

Генералният директор на „Напоителни системи” Георги Харизанов в момента е на мястото и ръководи операцията. Има и пожарен екип на място, които ми докладват, че всичко е наред. Стената не е скъсана и не е имало преливане на водата. Няма място за паника – допълни комисар Вълчев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com