Няма вариант, при който дълговете на община Девин да бъдат поети от бюджета

6989
Няма вариант, при който дълговете на община Девин да бъдат поети от бюджета

Правителството предлага тежестите върху сградата на болницата в Девин да бъдат прехвърлени върху други обекти, които са собственост на общината, а държавата ще направи всичко, за да бъде структурирана и оборудвана така, че да извършва своите функции. Това стана ясно от думите на министър-председателя Марин Райков.

С кмета на Девин, с министъра на здравеопазването и министъра на финансите имахме дълга среща по повод болницата в Девин, каза Райков след заседание на Министерски съвет.

ВКС реши: "Дяволското гърло" е държавна собственост

Върховен касационен съд (ВКС) не допусна до касационно обжалване решението на Пловдивския апелативен съд, с което е потвърдено изцяло...

Ние поехме два ангажимента. Първият ангажимент е да създадем два лекарски кабинета за спешна помощ и осигуряване на мобилни диспозитиви за рентген и други, за да може през следващите два месеца хората да получат медицинско обслужване, каза Марин Райков.

"Няма вариант, при който дълговете на община Девин да бъдат поети от бюджета", подчерта той. Решението, което служебното правителство предлага, е сградата да продължи да бъде сграда на болница.

"Основната цел е в летния период гражданите на Девин да получат достъп до медицинска помощ. Няма да има преместване на болницата в Смолян," каза Райков.

Министърът на финансите Калин Христов допълни, че болницата ще бъде филиал на Смолянската болница, но няма да има физическо преместване на сградата, защото да се инвестира в нова сграда, ще бъде много по-скъпо. Болницата ще се стопанисва от Министерство на здравеопазването.

Още осем болници стават университетски

Служебното правителство даде статут на университетски болници на още осем лечебни заведения, съобщи БГНЕС.Това са УМБАЛ "Александровска...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com