Опасна масичка изтеглена от пазара

8598
Опасна масичка изтеглена от пазара

Комисията за защита на потребителите /КЗП/ е издала заповед за изтегляне от пазара на детска сгъваема масичка за игра заради паянтова конструкция, съобщиха от комисията.

Разстоянието между движещите се части, където се осъществява прибирането на крачетата на масичката към вътрешната страна на плота, е по-малко от 12 мм, което не отговаря на изискванията за безопасност.

Крачетата не са достатъчно стабилни и съществува опасност от падане на плота на масичката, което да доведе до нараняване на тялото на детето. Масичката е изработена от метал и пластмаса и украсена с цветни изображения на анимационни герои като Снежанка и седемте джуджета, Мики Маус и различни детски фигури и животинки.

Опасната стока е открита от инспектори на КЗП при проверка в магазин в София. Екипът на контролния орган е изискал от дистрибутора документи за произход на масичката. Такива не са били представени, което е наложило взимане на проби. Лабораторните анализи са показали, че изделието не отговаря на изискванията за безопасност. БТА

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com