Оставиха Октай Енимехмедов в ареста

12869

Софийски градски съд (СГС) остави окончателно в ареста Октай Енимехмедов, който насочи газов пистолет в главата на Ахмед Доган, съобщи БГНЕС.

25-годишният Октай насочи газов пистолет в главата на Ахмед Доган на конференция на ДПС на 19 януари 2013 г. Той е обвинен в закана за убийство и хулиганство, което се отличава с особена дързост. На 22 януари 2013 г. Софийският районен съд го остави в ареста, като му наложи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".

Днес защитата му обжалваше тази мярка, като поиска по-леката "домашен арест". Съдът отказа да измени мярката му за неотклонение. Преди решението на СГС, Октай заяви, че по-лека мярка ще му позволи да се учи и да се подготвя в студентството, и занапред да се развива. Относно повдигнатото му обвинение той каза само: "Различните култури налагат различни ценности".

Той отново, както и пред Районния съд, се обърна към магистратите с думите "Уважаеми народни представители", след това обясни, че за него те са такива, защото казват решението си в името на народа. Вярвам в бъдещето на България, нищо, че сме малка държава – това не ни пречи да сме най-добрите, каза той. Октай заяви, че живеем в демократична страна, в която всеки има право на мнение. Той каза още, че не смята, че е заплаха за обществото и няма намерение да извършва друго престъпление.

Actualno.com

Цветанов: Побоят на делегатите е ясен знак към всеки български мюсюлманин

"Независимо при какви обстоятелства, трябва да запазим хуманното си отношение и към тези, които извършват престъпления. Подобна демонст...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com