Петорното убийство в кв. "Гоце Делчев" е добре обмислено

15965
Петорното убийство в кв. "Гоце Делчев" е добре обмислено

Анализите в Института по психология на МВР сочат бащата Васил Савов като най-вероятен извършител на петорното убийство в столичния квартал "Гоце Делчев". Това съобщи в интервю за "Хоризонт" заместник-директорът на института Росен Йорданов. Според него, станалото в апартамента в блок 254 е добре обмислен разстрел, а не действия на психично болен човек.

Росен Йорданов смята, че липсата на реален регистър на психично болните у нас занижава контрола при получаване на оръжие, както и че в семейство Савови със сигурност е имало напрежение. Идването на 79-годишната баба Здравка да живее в апартамента още повече изострило обстановката там.

Тези хора дълго време са се опитвали да се справят. Тази агресия, която виждаме, е агресия от отчаяние, от безсилие, от трудностите, които са преживели. Семейството не е живяло в този формат през всичките години. Вероятно и идването на тъщата също е внесло някакъв елемент.

Психологът от МВР не изключи и през годините да е имало различно отношение към двете деца в семейството – Георги и Владимир.

Редактор: Е. Гигова

Трябва да има регистър на психично болните

Пред БНР проф. Вихра Миланова, национален консултант по психиатрия, заяви, че трябва да има регистър на психично болните. Поводът за то...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com