Пожарът край Езерово е окончателно потушен

4365
Пожарът край Езерово е окончателно потушен

Пожарът край село Езерово е окончателно потушен. Това съобщи кметът на община Белослав Желязко Петров. „Снощи в 23.30 часа пожарът беше окончателно потушен и влязохме в огнището. Коловозът, където са били цистерните, е разрушен при гръмването. Ситуацията е като след бомбардировка. Всичко е потрошено”, заяви Петров.

Тази нощ на място са пристигнали следствени органи, които са отцепили района, за да не влизат външни граждани и други хора.

Не се предвижда евакуация на населените места край Езерово

Достъпът до района край варненското село Езерово, в който избухнаха две цистерни - една с пропан-бутан и една с петролни продукти, ще о...

„Сутринта започва огледът на място. Следствието има думата оттук нататък да проследи причините, довели до тази много тежка ситуация и този взрив. Винаги такива неща стават след човешка грешка. Надявам се, че и този път ще излезе така”, каза още Желязко Петров. Той добави, че започва разчистване на площадката.

По думите му няма абсолютно никаква опасност от ново взривяване на някоя цистерна. „Всичко още снощи в 23.30 часа е обезопасено. Остана една цистерна с бензин 20 тона, която беше спасена, както и друга с 20 тона газьол. Ситуацията е овладяна”, подчерта кметът на град Белослав Желязко Петров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com