Прекратиха договора с концесионера на "Каваците-север"

7613
Прекратиха договора с концесионера на "Каваците-север"

Правителството ще прекрати едностранно концесионния договор от 1999 г. за морския плаж "Каваците-север" в община Созопол. Причина за решението е неизпълнение от концесионера "Терем" ЕАД на договорни задължения и на условията за предоставянето на концесията, информира БГНЕС.

При проверки на място на морския плаж от служителите от специализираната администрация на Министерството на регионалното развитие и благоустройството е констатирано, че концесионерът не е осигурил задължителното водно спасяване, обезопасяване на прилежащата акватория, здравно и медицинско обслужване и санитарно-хигиенно поддържане. Не е осигурено и предоставянето на плажни принадлежности, както и опазването на обществения ред, здравето, имуществото и спокойствието на плажуващите.

Констатирано е и неизпълнение на задължението за плащане на дължимото концесионно възнаграждение, като към 17 август 2012 г. задължението на концесионера възлиза на близо 10 хил. лв. След прекратяването на договора министърът на регионалното развитие и благоустройството ще предприеме необходимите действия за предоставянето на плажа под наем или на концесия.

 

Редактор: Евгения Гигова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com