Прокуратурата погна следователката, която се разприказва за Сарафово

10198
Прокуратурата погна следователката, която се разприказва за Сарафово

Инспекторатът на Върховната касационна прокуратура е започнал проверка срещу следовател Станелия Караджова, която разкри подробности относно един от заподозрените за атентата на летище "Сарафово", предаде БГНЕС. Проверката е заради изнесените от Караджова данни пред медиите.

В интервю за вестник "24 часа" следователката разкрива, че полицията е изготвила нов портрет на терориста преди 2 седмици. Разследването е събрало данни и за още един - четвърти човек, свързан с атентата. В отговор главният секретар на МВР Калин Георгиев заяви, че коментарът по тази тема е "опасен": "Всякакъв коментар е много опасен. Темата тероризъм се следи много внимателно на всички нива от всички служби."

Караджова вече не вдига мобилния си телефон и министърът на вътрешните работи също мълчи по темата. Коментар отказват и от прокуратурата в Бургас.

Междувременно "Хизбулла" заяви, че няма да отговаря на обвинения за атентата в Бургас.

Шест месеца след атентата в Бургас, говорителят на "Хизбулла" Ибрахим Мусауи заяви, че организацията няма намерение да отговаря на обвинения.

"Обикновено ако "Хизбулла" иска да коментира дадена тема, това се прави по официален път. Ние не сме го направили досега, защото по тази тема, както знаете, връзките се осъществяват чрез нашето правителство. Разследването продължава и аз не съм в позицията да коментирам", категоричен беше Ибрахим Мусауи.

В последните години "Хизбулла" не коментира терористични актове, като нито отхвърля, нито признава съпричастност. Говорителят на организацията заяви, че те пазят мълчание от повече от 2 години. "Когато искаме да кажем нещо го правим с официално изявление. Но този случай не е нещо, което сме дискутирали, ако ме разбирате какво имам предвид", заяви той.

Редактор: Ивайло Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com