Промени в движението заради петия етап на Международната колоездачна обиколка на България

4420
Промени в движението заради петия етап на Международната колоездачна обиколка на България

От "Пътна полиция" оповестиха маршрута и графика на Международната колоездачна обиколка на България, която се провежда до 6 септември 2013 г. При придвижване на колоездачите по маршрутите, движението на моторни превозни средства няма да бъде спирано предварително, а непосредствено преди преминаване на състезателите, съобщиха от пресцентъра на МВР. Колоната от велосипедисти ще бъде предвождана от автомобил на “Пътна полиция” с включени специални сигнали.

При приближаването й водачите, движещи се в обратна посока, трябва да намалят скоростта, да отклонят автомобила плътно вдясно и да спрат на банкета, където да изчакат преминаването на всички състезатели, обслужващите автомобили и движещия се зад колоната полицейски автомобил. Моторните превозни средства, които се движат в посоката на колоездачната колона, нямат право да я изпреварват. Тя ще се движи средно с около 40 км/час.

Полицейски служители ще дежурят на кръстовищата по пътя на колоездачите за осигуряване безопасността на движението и предотвратяване на произшествия в резултат на неправилни включвания на превозни средства.
Зрителите край състезателното трасе трябва да изпълняват точно указанията и разпорежданията за безопасност на организаторите и на полицейските служители, охраняващи състезанието. Въведените ограничения днес са следните:

V етап /Бургас – Трявна/

Петият етап на обиколката ще бъде изминат от 12.30 до 17.30 часа по маршрута: Бургас /по бул. „Стефан Стамболов“/, АМ „Тракия“, Айтос /по ул. „Славянска“/, Карнобат, Венец, Калояново, Гурково, път през Прохода на Републиката, Вонеща вода, Трявна /по ул. „Украйна“, финал на площад „Пенчо Славейков“/.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com