Простреляха Златко Баретата (снимки)*

61040

Златомир Иванов-Баретата е прострелян в бедрото пред Съдебната палата, съобщи БГНЕС.

По информация на БЛИЦ Златко Баретата е прострелян в бъбрека и в крака, той е откаран с линейка на пожарната в "Пирогов". Според лекари той най-вероятно ще оживее. Ранен е и негов гард, който е постъпил в същата болница. Той е откаран с частна кола. Гардът е седял в автомобил с благоевградска регистрация.

Близо 250 души загинаха при пожар в Бразилия

Пожар в дискотека в Санта Мария, щат Рио Гранде ду Сул – най-южната част на Бразилия, отне живота на 245 души. Стотици са раненит...

Вторият прострелян човек пред сградата на Съдебна палата днес е Атанас Павлов Станков. Мъжът е на 42 години и е отнесъл куршум в крака.

По непотвърдена информация сериозно са засегнати бъбреците на Баретата. Уцелен е също и в двете подбредрици, като раните са входно-изходни, т.е. куршумите са излезли. В момента и двамата са в шокова зала на "Пирогов".

По думите на представителят на полицията Ивайло Спиридонов Златомир Иванов-Баретата е прострелян четири пъти, в ръцете и бедрото, на влизане в Съдебната палата, съобщи БГНЕС.

Очевидци твърдят, че се е чула стрелба, идваща от сградата срещу Съдебната палата, на която пише „Търговски дом".

По думите им, от апартамента на последния етаж в тази сграда някой е стрелял, а в момента апартаментът гори. Репортер предаде, че огънят е изключително силен. Движението в района е затруднено, информира КРОСС.

Въвежда се организация на движение в София

Въвежда се организация на движение в София във връзка със заснемане на сцени от игралния филм „Недадените”, съобщиха от пре...

Съществува предположение, че вероятно се е стреляло със снайпер от отсрещната сграда, докато Баретата е минавал пред Съдебната палата.

Днес е трябвало да влезе на втора инстанция делото срещу Баретата в Апелативния съд. Адвокатката на Баретата Мариана Тодорова е казала, че Златомир Иванов не е споменавал нещо за заплахи, в събота и неделя те са обсъждали делото срещу него.

По-рано бе съобщено, че един човек е ранен, при огромен пожар, обхванал сградата на Търговския дом срещу Съдебната палата на булевард Витоша.

Златомир Иванов-Баретата и още 20 души са подсъдими за организиране и участие в престъпна група за разпространение на наркотици и убийство.

Подсъдими заедно със Златко Баретата са и Иван Величков, Даниел Кръстев, Евгени Евтимов, Стоян Дичев, Коста Трифонов, Борислав Секулов, Богдан Василев, Петър Йорданов, Юлиан Зашев, Васил Колев, Марин Вълчев, Росен Иванов, Валентин Луков, Кирил Атанасов, Филип Христов, Мартин Горески, Георги Петров, Георги Йорданов, Ивайло Борисов, Мартин Димитров. Престъпната група, в която държавното обвинение твърди, че те са участвали, стана известна като "Фирмата".

На 13 февруари 2012 г. СГС осъди на 8 години Златомир Иванов – Баретата за разпространение на наркотици, но го оправда по другото повдигнато обвинение - това за убийството на Румен Стефанов - Алфа през 2007 г. Мартин Димитров също беше обвинен за убийството, но и той беше оправдан на първа инстанция. Тогава СГС оправда част от престъпната група и по обвинението за разпространение на наркотици. Сред оправданите бе и Мартин Горески, който е най-малкият член на групата и беше все още ученик, когато тя бе заловена.Прякорът на 44-годишния Златомир Иванов идва от това, че през периода 1991-1993 г. е служил в МВР отряда за борба с тероризма. Завършва спортно училище в Стара Загора, където тренира борба.

Той е един от собствениците на компанията за сигурност и охрана "Аркус сигурност" и бивш собственик на "Аполо и Болкан".

Официално той се занимава с охранителна дейност, търговия с петролни, химически и фармацевтични продукти, собственик е на бинго и игрални зали. Официални лица от МВР често го свързват и с трафика на дрога, трафик на жени и контрабандни канали за крадени автомобили.

*Информацията е актуализирана към 10:49 ч.

Actualno.com

До 7 минути закъсняват колите на градския транспорт

До 7 минути закъсняват колите на градския транспорт в най-натоварените участъци в столицата. Това показва справка в сайта на Центъра за...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com