Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Протест срещу проучванията за шистов газ ще се състои при ГКПП Дуранкулак

05 юни 2013, 08:44 часа • 14085 прочитания

Протест срещу проучванията за шистов газ ще се състои при ГКПП Дуранкулак, съобщи Синтия Недялкова от граждански инициативен комитет. Протестиращи от Добрич ще тръгнат в 9.00 часа от паметника на загиналите български войни в градския парк „Св. Георги” към границата с Румъния.

Протестът ще се състои в 12.00 часа при ГКПП Дуранкулак. Осигурен е транспорт за желаещите да се включат в протеста. Отправен е и апел. В призива се казва: „Добруджа е заплашена от унищожение. Шистовият ад се отваря под нозете ни. Този път пламъците на ада се подават от другата страна на границата ни с Румъния.

Искат да съсипят земята ни, природата ни и нас самите. Всички знаете, че там, където се прилага хидравличния разрив за добив на шистов газ, пейзажът се превръща в пустинен, в лунен, хората боледуват и умират. Политиците нехаят, лобистите работят, а ние обикновените хора сме оставени на произвола на алчността”.

Организираният протест ще бъде в подкрепа на румънските съседи, които също се обявяват против проучванията и добива на шистов газ в Добруджа, на румънска територия.

 

 

 

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес