Протест срещу проучванията за шистов газ ще се състои при ГКПП Дуранкулак

14102
Протест срещу проучванията за шистов газ ще се състои при ГКПП Дуранкулак

Протест срещу проучванията за шистов газ ще се състои при ГКПП Дуранкулак, съобщи Синтия Недялкова от граждански инициативен комитет. Протестиращи от Добрич ще тръгнат в 9.00 часа от паметника на загиналите български войни в градския парк „Св. Георги” към границата с Румъния.

Протестът ще се състои в 12.00 часа при ГКПП Дуранкулак. Осигурен е транспорт за желаещите да се включат в протеста. Отправен е и апел. В призива се казва: „Добруджа е заплашена от унищожение. Шистовият ад се отваря под нозете ни. Този път пламъците на ада се подават от другата страна на границата ни с Румъния.

ЕК планира общ регламент за шистовия газ

До края на годината трябва да бъде приет общ регламент за т.нар. фракинг (метод за добиване на природен газ чрез "хидравлично разбива...

Искат да съсипят земята ни, природата ни и нас самите. Всички знаете, че там, където се прилага хидравличния разрив за добив на шистов газ, пейзажът се превръща в пустинен, в лунен, хората боледуват и умират. Политиците нехаят, лобистите работят, а ние обикновените хора сме оставени на произвола на алчността”.

Организираният протест ще бъде в подкрепа на румънските съседи, които също се обявяват против проучванията и добива на шистов газ в Добруджа, на румънска територия.

 

 

WSJ: Шистовата революция в САЩ може да разбие ОПЕК

Американската шистова революция и енергийният бум вече посяха разногласия между страните-членки на картела ОПЕК, пише "Уолстрийт Джър...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com