Пуснаха Алексей Петров под "домашен арест"

7553
Пуснаха Алексей Петров под "домашен арест"

Софийски градски съд измени мярката за неотклонение на Алексей Петров от най-тежката "задържане под стража" в следващата по тежест "домашен арест", предаде БГНЕС.

Решението на съда прочете съдия Румяна Ченалова. Съдия Ченалова изложи два основни довода за промяна на мярката, съобщава агенция „Фокус”.

Съдът поиска доказателства за здравето на Алексей Петров

Съдът назначи съдебно-медицинска експертиза, която да каже какво е здравословното състояние на Алексей Петров. Днес за пореден път би...

Не са получили подкрепа твърденията относно оказано въздействие върху свидетели. От май месец прокуратурата не е положила необходимата грижа за установяване на необходимата истина относно данни за въздействие върху свидетели. Съдът прецени, че прокуратурата в Тетевен е имала достатъчно време и основание да извърши проверка и да приключи образувано производство. От май до ноември не е приключила проверката, която е предполагала събиране на доказателства. Има необоснована пасивност и бездействие на прокуратурата”, каза Ченалова.

Относно здравословното състояние, съдът смята, че подсъдимият страда от хронично заболяване и е необходима рехабилитация при лечението.

Заболяването е неблагоприятно, в условията на местата за лишаване от свобода, което води до обострянето му. Не би могло да се провежда единствено възможно лечение в условията в болницата в Софийския затвор. Съдът измени мярката „задържане под стража” в по-лека и адекватна – домашен арест, в София”, добави съдия Ченалова.

Редактор: Пламен Георгиев

Съдът ще гледа делото срещу Алексей Петров

Софийски градски съд (СГС) ще заседава на 5 декември по делото срещу Алексей Петров и още петима души, предаде БГНЕС. Алексей Петров...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com