Росен Плевнелиев заминава на среща на държавните глави

5950
Росен Плевнелиев заминава на среща на държавните глави

Президентът Росен Плевнелиев ще вземе участие в 18-та Среща на върха на държавните глави от Централна Европа на 12 и 13 юни. 

Срещата под надслов "Стратегия на растеж за следкризисно възстановяване" ще се проведе в столицата на Словакия Братислава, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Президентът: Проучвателният мандат е успешен

Проучвателният мандат е приключил успешно и вече подписах указ, с който предлагам на Народното събрание да избере Пламен Орешарски за м...

Срещата на държавните глави на страните от Централна Европа е възможност за лидерите да обсъдят ключови политически, икономически, социални, както и въпроси на сигурността, в контекста на развитието на региона и на Европа в условията на криза.

На 13 юни в замъка Братислава, българският президент ще вземе участие в пленарните сесии на форума и ще има възможност за двустранни срещи със свои колеги от Централна и Източна Европа.

Българският президент ще направи изявление пред форума по време на Втората пленарна сесия на 13 юни. В рамките на работна си визита държавният глава ще проведе двустранни срещи с президента на Латвия – Андрис Берзинш, на Словакия – Иван Гашпарович, на Чешката република – Милош Земан, на Украйна – Виктор Янукович, на Словения – Борух Пахор и с други държавни лидери.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com