Руски интереси стоят зад изнасянето на "Буда"?

19066
Руски интереси стоят зад изнасянето на "Буда"?

"Изнасянето на досието „Буда” е организирано от БСП и това е началото на предизборната кампания." Това заяви пред TV7 бившият син депутат Едвин Сугарев. Скандалът налива вода в мелницата на Румен Петков и БСП, уточни той.

По думите му, разклащането на доверието в ГЕРБ е основната цел на подхвърлянето на документите. Друга причина може да е опитът да се създаде шум около излизането на информации, които са в ущърб на БСП. Втората тема са историите, около АЕЦ "Белене" и СРС-тата, които Яне Янев бегло показа по телевизията.

Нова атака по сайта Биволъ

Нова атака отново блокира сървъра на Биволъ, който разкри досието на премиера Бойко Борисов, с агентурното му име Буда, предаде БГНЕС. ...

Целият този „Буда” скандал излиза от сайт, който се позовава на анонимни източници. Това е начинът, по който се пазят информаторите. Най-лесният начин. Нека припомним, че Яне Янев първи говори за “Буда” през 2011-а, като каза, че му е подхвърлено от Румен Петков.

По думите на Сугарев такова досие не може да се изнесе. То се чете на място и всеки, който го гледа, се записва. Именно затова може да се смята, че то е изнесено имено от хората, които са направили предложенията за вербуването на Бойко – това са Младен Георгиев и Спас Спасов, информира още агенция КРОСС.

Младен е близък с Бойко и сам отрече, че е участвал в подобно нещо. Нека не забравяме, че има и още. Става въпрос за съпътстващите материали като Данни за оперативно наблюдение (ДОН) „Буда”. Ако нещата малко се търсят и в зародиш, а не само да се пускат, може и да се стигне до първоизточника.

Просто достъпът до тези материали е ограничен и се спазват куп правила и не може ей така лесно те да се извадят и пуснат в обръщение, коментира Сугарев.

Експерт: Документите за "Буда"са автентични, не са компромат

Документите за агент "Буда" са автентични и не могат да се тълкуват като компромат. ДОН "Буда" е доказателството, че МВР или лъже, или ...

Той не изключи възможността в цялата работа да има и руска разработка, защото правителството на ГЕРБ силно е ударили по интересите на Русия у нас.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com