Сашо Диков: Директорът на ГДБОП говори лъжи

8374
Сашо Диков: Директорът на ГДБОП говори лъжи

"Никога не съм отказвал детектор на лъжата. Всичко, което Флоров казва, са лъжи, които могат лесно да бъдат оборени", заяви пред БГНЕС журналистът Сашо Диков, чийто автомобил бе взривен пред дома му в края на 2011 година.

Днес директорът на ГДБОП Станимир Флоров каза, че Сашо Диков е отказал да се подложи на детектор на лъжата и дори има версия, че е знаел предварително за атентата.

"В писмо, което изпратих на 4 април до Флиров, аз ясно декларирам, че съм готов да се подложа на детектор. Това е официален документ, който може да се види. Там аз поставям шест условия, като основното от тях е резултатите от изследването да бъдат веднага обявени в публичното пространство, а не да остават за Флоров и той да реши кога и какво, ако изобщо реши, да публикува. Аз още тогава сам казах, че нямам право да откажа детектор, заради моята лоялност към разследването", подчерта Диков.

"Друга лъжа е, че съм паркирал колата на друго място. Тя също може съвсем лесно да бъде оборена, тъй като имам много комшии, които знаят къде паркирам колата си винаги. Що се отнася до това, че нашият екип е пристигнал твърде бързо до мястото - за късмет по това време имаше екип, който снимаше предаването на Лили Маринкова в студиото в телевизията и успя да дойде за 15-20 минути, колкото е пътят до нас. Много лесно доказуемо е кога и с кого съм говорил. Нека направят разпечатки на разговорите, които съм провел", допълни той.

"Никога не съм вярвал, че тяхното падение може да стигне до там и тези хора до там да се изкривят, че шефът на ГДБОП да твърди подобни неща. Той обаче си вкара невероятен автогол, защото всички лъжи могат да бъдат лесно оборени", каза още Диков.

Редактор: Ивайло Петров

Сашо Диков замесен във взрива на автомобила му?

Директорът на ГДБОП Станимир Флоров смята, че има съмнения срещу журналиста Сашо Диков, че е замесен в атентата срещу него, при който б...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com