Сергей Станишев: Никога не съм имал тайни договорки с ГЕРБ

8908
Сергей Станишев: Никога не съм имал тайни договорки с ГЕРБ

"За първи път България има програмно правителство", заяви пред бТВ лидерът на БСП и председател на ПГ на Коалиция за България Сергей Станишев.

Той се обяви не за политически решения на министрите, а за работа за гражданите. "Не съдете по хората, а по действията", посъветва той.

Днес премиерът се среща с еврокомисаря Георгиева

Министър-председателят Пламен Орешарски ще се срещне с еврокомисаря Кристалина Георгиева, съобщиха от правителствения пресцентър. На с...

Има партии, които подкрепят това правителство в българския парламент – това са БСП, Коалиция за България и ДПС. Няма тайни договорки, има ясна позиция на всички партии, категоричен е Станишев и допълни: Архитектът на кабинета "Орешарски" са българските граждани. Моделът на насилие, на подслушване, на газене на хора трябва да спре, допълни още Станишев.

Слава богу, никога не съм имал тайни договорки с ГЕРБ или с лидера им Борисов. Така, че съм един щастлив човек, заяви Станишев по повод твърденията на лидера на "Атака" Волен Сидеров, който подозира такива.

Правителството обяви спешните си мерки, програмата си за първата година и половина, за да хване следващия бюджет, когато могат много политики да се разгърнат реално, и една програма за цял мандат. "Хората искат стабилност, искат промяна, искат работещо правителство с ясни ангажименти. Само че с ГЕРБ няма как да се случи промяна. Излизат все повече наяве истините за онова управление, което мачкаше всичко. Не се боря за власт за себе си, имам кауза на промяната", Станишев.

Лидерът на социалистите разказа, че докато пътувал за Брюксел, при него дошъл бизнесмен и му разказал, че държавни служители са го рекетирали. „Тази практика десетки, стотици хора са ми я разказвали, но на ухо”, поясни Станишев, според когото това е „моделът на газене на ГЕРБ”.

Октай: Станишев е бъдещият Барозу, Орешарски ще подаде оставка след година

По определени европейски програми и чрез Москва Станишев стана лидер на ПЕС. Това се случи, защото той е подготвеният бъдещ Барозу. Про...

Има много сериозни данни за това, че е имало незаконно подслушване коментира Станишев въпроса дали бившият МВР шеф ще бъде подведен под отговорност.

Станишев се похвали, че 52 души от групата на „Коалиция за България” за пръв път влизат в парламента. Станишев призна, че е препоръчал и е доволен от избора на Драгомир Стойнев, Кристиан Вигенин и Ангел Найденов за министри в новия кабинет. „Червеният” лидер оправда факта, че премиерът Пламен Орешарски обърка името на един от министрите, с това, че не е имал време да „наизусти” имената.

„Никой не се съмнява в професионализма на Цветлин Йовчев. За първи път вътрешният министър е професионалист, а не политическа фигура. Това е ясен знак да се прекъсне патризирането на МВР”, каза още Станишев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com