Шабов слиза от комина на ТЕЦ Земляне, проверяват откъде е влязъл

15572
Шабов слиза от комина на ТЕЦ Земляне, проверяват откъде е влязъл

Игор Шабов, който престоя няколко часа на 145-метровия комин на ТЕЦ "Земляне", слиза, съобщава БГНЕС. 

Двама алпинисти от спасителния екип останаха на последната четвърта платформа, за да обезопасят с въже Шабов. Той слиза уверено и спокойно, като на всяка от платформите го чака човек от спасителния екип. Близо час спасителите се изкачваха до Шабов. Той се намираше на 4-ата платформа, която е най-високо. 

Междувременно се прави проверка за пробива на охраната на ТЕЦ "Земляне", за да влезе мъжът, който се е качил на един от комините. 

ТЕЦ-ът се охранява от частната фирма "Егида", съобщиха от МВР. Топлоелектрическите централи са от обектите, които са на засилена охрана, като част от сигурността на страната. 

Игор от "Гласът на България" се качи на комин на ТЕЦ, иска оставката на Орешарски

Мъж се качил на един от комините на ТЕЦ "Земляне" в София, съобщава bTV. Оказа се, че мъжът е Игор Шабов, победител от телевизионния ри...

Мъжът не заплашва да скочи, а се е качил на комина в знак на протест. Стана известно, че името му е Игор Шабов, който е бил участник в музикално реалити. Шабов е облечен със суичър с качулка, предаде репортер на БГНЕС. Забеляза се, че той разговаря по мобилен телефон, в себе си е взел и лаптоп. 

Музикантът Кирил Маричков пристигна в ТЕЦ-а и каза, че е говорил с Шабов два пъти от сутринта, помолил го да слезе, но Шабов отказал и посочил, че ще слезе, когато исканията му бъдат чути. 

Маричков каза, че не подкрепя такива неща нито гладни стачки, нито самозапалвания. По думите му, не си заслужава да се рискува човешкият живот. 

Трима психолози разговарят с Шабов, с тях има и журналисти за гаранция един вид, че исканията му ще бъдат чути. Според охраната, от едната страна на оградата на ТЕЦ-а е възможно да има пролука. Достъпът пък отзад не бил толкова труден. Очаквайте още подробности.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com