Шести ден България протестира

18566
Шести ден България протестира

Шести пореден ден на протести срещу назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС, срещу олигархията, която не излиза от властта. Протестиращите отново ще излязат в 18.30ч. на площад "Независимост". Един от организаторите на групата във фейсбук "Не искам Делян Пеевски за шеф на ДАНС" е преименувал името на събитието на "#ДАНСwithme ден 6."

Гражданите в социалната мрежа коментира, че връщането на Пеевски като депутат ще създаде поредна криза на реда и правото, която обезсмисля държавата. Той не може да бъде шеф на ДАНС, но не може и да бъде повече депутат. Актьорът Камен Донев също се включи в протестите. Според него, в последните 23 години сме свидетели на енциклопедична некадърност на управляващите.

Снощи за пета поредна вечер в София се състоя многохиляден протест срещу начина на управление в страната. Недоволните граждани отново скандираха "Всеки ден ще е така до победата", "Оставка" и "Мафия", биеха тъпани и надуваха свирки. Проблемът не е в хората, а в системата, гласеше един от плакатите на протеста.

Шествието на протестиращите за поредна вечер тръгна от Министерския съвет през Народното събрание и Орлов мост, за да продължи през булевард "Евлоги и Христо Георгиеви", достигайки до НДК, където се намират офисите на партия ГЕРБ. След това демонстрантите тръгнаха по булевард "Витоша", от Съдебната палата свиха по "Позитано", преминаха пред централата на БСП и от там тръгнаха обратно към Министерския съвет.

По данни на полицията в снощния протест са участвали около 7000 души, а до 20.00 часа са задържани 9 души в столичното Пето РУП. За част от тях е получена информация от самите протестиращи. У някои са намерени хладно оръжие и други забранени при посещение на масови прояви предмети. Има и такива без документи за самоличност. С помощта на гражданите са локализирани групи, за които има данни, че подготвят безредици.

Районният съвет на БСП Красно село поиска смяна на ръководството на партията

Районният съвет на БСП Красно село поиска смяна на ръководството на партията. Това се посочва в позиция на РС на БСП Красно село, подпи...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com