Симеон Сакскобургготски: Не решават хората, които протестират, а тези, които гласуват

19037
Симеон Сакскобургготски: Не решават хората, които протестират, а тези, които гласуват

"Аз не си позволявам да осъждам протестите, но не решават хората, които протестират, а тези, които гласуват. Съжалявам, че толкова много малко хора гласуваха на последните предсрочни парламентарни избори. Колкото повече хора гласуват, толкова по-добре се управлява," заяви пред БТВ Симеон Сакскобургготски, министър-председател в периода 2001-2005 и последен български монарх (1943-1946).

Експремиерът не даде оценка и на кабинета на Пламен Орешарски, но все пак, подчертавайки, че резултатите от едно управление са важни, а не детайлите, призна, че според него настоящото управление реагира на събитията.

Най-важно е името на България. Да има спокойствие и да се работи, за да се справяме с проблемите, които ни засягат. Бил съм премиер. Знам какво е. Лесно е да се критикува, но трудно е да се управлява, заяви той.

Сакскобургготски и подчерта, че "резултатите от едно управление са важни, а не детайлите".

Аз съм много повече от политик повече от 70 години, опитът ми е много по-широк и утвърден от много други хора. Не искам да давам оценки, защото това не е редно. В момента най-важното за имиджа на България отвън е да има спокойствие, да се работи и да се гледа напред. Живял съм в чужбина дълги години, занимавал съм се с политически теми, констатирах известни неща. За мен е необичайно деца да присъстват на подобни политически демонстрации, каза още бившият премиер.

Според него вариантът нови избори и оставка на настоящия кабинет преди да си е свършил работата, няма да се отрази добре на бизнеса и отбеляза, че честата смяна на властта в България не е позитивен сигнал от страната ни в чужбина.

След 70 години служба имам нужда от спокойствие, не бих се изказвал по всяка тема. Ако мислите, че е шум отбелязването на годишнината от смъртта на баща ми или възкачването ми на трона, аз не бих го определил така, каза бившият монарх. Частната собственост е неприкосновена, ние сме членове на ЕС. В момента има дело в Страсбург, аз се опитвам да се защитя.Така бившият лидер на НДСВ отговори на въпроса за неговите имоти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com