Станишев: Моделът "Борисов" обрича България на безпътица

10028
Станишев: Моделът "Борисов" обрича България на безпътица

"Вчерашните кадрови промени са един кризисен, панически ПР с единствената цел да се отвлече вниманието от резултатите от референдума." Това заяви в предаването "Денят започва" на БНТ лидерът на БСП Сергей Станишев. Просто най-слабият политически министър трябваше да бъде пожертван, за да се отвлече вниманието от най-голямото политическо събитие, което се случи в неделя, допълни той.

"Не казвам, че не е имало за какво да бъде освободен министър Игнатов, но целта е ясна - да се отвлече вниманието от най-голямата лична загуба, която Бойко Борисов преживя като политик. Явно българите вече не го следват сляпо. Те изразиха своята позиция и заслужават уважение, защото този, който гласува, той решава какво следва. Това е демокрацията. А принизяването на референдума от министър-председателя е скандално. Той унизява и своите министри, които са подали своя вот", обяви Станишев.

Лидерът на червените обяви, че е много щастлив, че БСП се превърна в инструмент на гражданското общество, защото ние бяхме двигателят на референдума. Спекулираше се с цената на общественото допитване. А демокрацията няма цена. За кампанията за цифровизацията се дадоха 18 милиона. Защо те не отидоха за майките, попита той.

Министрите Цветанов и Павлова не си свършиха работата при отстраняването на "мъртвите души" и списъците. Бездействието им целеше да се понижи изкуствено избирателната активност, смята Станишев.

"Ние ще въведем промени в Закона за референдумите, за да се стимулира гражданското общество. Защото пасивността е най-добрата хранителна среда на авторитарния режим, а моделът "Борисов" обрича България на безпътица", заключи Станишев.

Редактор: Е. Гигова

Станишев: Добрев носи основна вина за сегашното състояние на икономиката ни

"Изобщо нямам намерение да коментирам министър Добрев, който може би носи най-голяма вина за лошото състояние на българската икономика"...

 

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com