Състоянието на Златомир Иванов – Баретата е тежко, не може да се комуникира с него

16292
Състоянието на Златомир Иванов – Баретата е тежко, не може да се комуникира с него

Състоянието на Златомир Иванов – Баретата е тежко и не може да се комуникира с него. Това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов в предаването „Гореща точка” на Тв7. Вчера беше направен повторен оглед и е намерено оръжието – автомат със заглушител, назначени са експертизи и се работи по версиите, обясни Цветанов.

По негови думи, престъплението е добре планирано. „Нападението е професионално подготвено. Като цяло, мястото е добре подбрано и за да може да се подготви мястото за стрелба, е имало подготовка поне няколко седмици предварително”, обясни министър Цветанов.

Два екипа са стреляли по Баретата

"Това е организирана работа, явно има два екипа." Това каза Валентин Луков, един от подсъдимите по делото срещу Златомир Иванов-Баретат...

Той посочи, че се работи по доста версии, като всяка една от тях се разглежда обстойно. Една от версиите е за финансови взаимоотношения, а другата е свързана с трафик на наркотици, допълва агенция Фокус.

Цветанов обясни, че Баретата от години е известен на органите на реда. „Към 2009 година имаше изпратена жалба до президентството от един от подземните босове, който сигнализира за нередности в Държавната агенция за национална сигурност. В информацията се визира конкретно Алексей Петров и неговото обкръжение в ДАНС, а също и Златко – Баретата”.

По думите на вицепремиера Цветанов, Златомир Иванов - Баретата и Алексей Петров в началото са били тандем, а впоследствие всеки тръгва по своя път, като мисли, че може да е по-велик и по-силен, и започват съревнованието.

Редактор: Е. Гигова

Станишев: Цветанов да си подаде оставката

"Покушението над Златомир Иванов-Баретата пред Съдебната палата в София е ясен знак за ескалацията на тежката организирана престъпност ...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com