X
 
 

ТВ7 се сдоби с нов собственик

103611 4
ТВ7 се сдоби с нов собственик
Една от най-големите ефирни телевизии у нас – ТВ7, вече има нов собственик. Това е британският инвестиционен фонд Alegro Capital, става ясно от информация на сайта на телевизията.

Alegro Capital е създаден през 2003 година и е базиран в Лондон. Името на фонда стана известно в България преди две години – тогава компанията беше консултант по продажбата на магазини Plus. В Румъния фондът консултира известната търговска верига Lidl.

Любомир Павлов се оттегли като председател на СИБ

Любомир Павлов се отказа от поста председател на Съюза на издателите в България. Той обяви решението си в открито писмо, изпратено д...

Смяната на собствеността на телевизията става факт точно навръх седмия рожден ден на медията, който е днес (20 ноември).

ТВ7 беше създадена от един от собствениците на вестниците „Труд” и „24 часа” Любомир Павлов и от Красимир Гергов, като за целта те откупиха лиценза на телевизия „Седем дни” от Георги Агафонов. През 2009 година телевизията беше купена от офшорната компания Crown Media, като консултант на този собственик на ТВ7 беше Цветан Василев – мажоритарен собственик и председател на Надзорния съвет на Корпоративна търговска банка.

Actualno.com

Етикети: