Убийството в Пловдив е било планирано

38139
Убийството в Пловдив е било планирано

Сержант Георги Тепавичаров, който уби съпругата и децата си и след това сложи край на живота си, е прехвърлил семейната кола "Дачия" и апартамента на бул. "Македония" на брат си Костадин. Това съобщи източник от разследването, информира БЛИЦ.

Жилището е било ведомствено на Министерството на отбраната, но Тепавичарови го закупили. В сряда военният занесъл чанта с хранителни продукти от дома си на брат си. Не се знае какво му е обяснил, но според криминалистите това доказва, че още тогава е бил взел решение да убие семейството си и себе си.

Д-р Пл. Ванев: Напрежението е голямо и хората изтрещяват

"В последно време психичното напрежение в страната е изключително високо и хората изтрещяват." Това заяви пред Информационна агенция КР...

Според лекари, които работят по случая, Георги Тепавичаров е убил жена си и децата си, докато са спели, съобщи Дарик. По тяхно мнение 29-годишната Николина и синовете й - Илия и Ангел, не са усетили болка при смъртта си.

По-рано стана ясно, че семейството на Георги и Николина Тепавичарови е  имало финансови проблеми, съобщи Нова телевизия. През 2008 година Нина е теглила кредит от 20 000 лв., за да превърне наследствената си къща в Чепеларе в семеен хотел. През времето обаче за Нина става все по-трудно да обслужва задължението си към банковата институция, допълва още КРОСС.

Цялата й заплата отивала за кредита. В един момент тя прехвърля задължението си на съпруга си. Той също не можел да го погасява и преди дни продал къща и два парцела в Нареченски бани, за да се издължи на банката.

На този етап версията на полицията е една – тройно убийство със самоубийство.

Според съседи на младото семейство обаче става въпрос за външен човек, който е избил Тепавичарови.

На 21 януари бяха открити телата на Георги и Николинка Тепавичарови и децата им. Разследващите полицаи са намерили до трупа на мъжа законно притежаван от него пистолет.

Сигналът за случилото се е бил подаден от брата на 32-годишния мъж, който отключил вратата на апартамента, тъй като от няколко дни не можел да се свърже със семейството на брат си.

Георги е работил като сержант в авиобазата в Граф Игнатиево. По думите на съседи, които са го познавали, той е бил кротък човек. „На мравката път правеше”, казаха те. Семейството живее под наем във военен блок. Все още се прави оглед на мястото. Един от труповете беше изнесен. Насъбрали са се много хора, които са потресени от случилото се.

Назначена е химическа експертиза на натривки от ръцете. Тя ще покаже дали някой от намерените вътре хора е стрелял. Назначена е и балистична експертиза на оръжието. Засега се знае, че е пистолет. Според прокуратурата в дома не е влизал друг човек.

Тази експертиза има за цел да докаже дали е стреляно с въпросното оръжие. Съдебно-медицинската експертиза пък ще посочи евентуалния час на смъртта на мъжа, жената и двете им деца. По всички има огнестрелни рани, уточни прокурор Андреева.

Георги Тепавичаров  е служил в армията от 2001-ва година. Той е на сержантска длъжност от 2008 г. Мъжът е с висше цивилно образование. В авиобаза Граф Игнатиево е бил специалист по комуникационни, информационни и навигационни системи.  32-годишният Тепавичаров, за когото се предполага, че е застрелял жена си и децата си, е бил в домашен отпуск от 8 януари до 4 февруари.

Най-вероятно по тази причина със случая ще се занимава не военната, а цивилната полиция в Пловдив. Мъжът не е участвал в мисии зад граница.

Николина работела като магазинер в магазин за кухненски плотове Модекс на партерния етаж на военния блок, в който живеели с мъжа си и двете си деца под наем. Преди 3 месеца обаче напуснала, тъй като била недоволна от заплащането.

Снимка: Facebook

 Actualno.com

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com