Вкарват училищните калпазани в регистър

19464
Вкарват училищните калпазани в регистър

Учениците, които не влизат в час, вече ще бъдат вписвани в специален регистър. Там ще бъдат и децата, които са застрашени от отпадане поради нисък успех и лоша дисциплина, съобщи Стандарт.

Такава картотека трябва да си направи всяко училище. Шефката на просветния инспекторат в столицата Ваня Кастрева пусна специална заповед с мерки, които трябва да се вземат за задържане на тези деца.

Тя препоръчва на директорите да започнат вече да глобяват заедно с кметовете родителите на отсъстващите ученици. Глобите са от 20 до 100 лева, но в момента не се прилагат. Освен това всяко хлапе, което е застрашено да отпадне от клас, ще има и индивидуален наставник - учител от училището.

Санкционираха семейства заради отсъствия на децата

230 семейства в област Пазарджик ще бъдат санкционирани и няма да получат месечни помощи заради допуснати през месец октомври повече от...

Той ще работи както с детето, така и с родителите, включително ще ходи на домашни посещения. При ромските семейства Кастрева препоръчва училището да намери социален посредник - човек, на когото ромската общност вярва, и той да агитира семействата да пращат децата в клас.

Редактор: Евгения Гигова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com