За първи път от 23 г. насам, председател на ДАНС се избира публично

10118
За първи път от 23 г. насам, председател на ДАНС се избира публично

Отговорността за това, че не се случи дебат в парламента при избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС няма как да се търси от политическите сили, които останаха в залата, заяви лидерът на ДПС Лютви Местан на извънреден брифинг днес. 

Държавният глава Росен Плевнелиев обвини мнозинството в 42-рото Народно събрание, че е избрало председател на ДАНС без дебат, каза Местан. 

Местан: НС да отмени решението си за Пеевски

Във вторник ДПС ще инициира предложение за решение на НС, с което да се отмени решението за избиране на председател на ДАНС, заяви пред...

Аз искам да попитам - кога през последните 23 години ръководителят на която и да е специална служба в България (ДАНС е от пет години, но НСО е от 23 години, НРС - от 20 години) - кога ръководителите на тези специални служби са били избирани с дебат? С какви дебати г-н Росен Плевнелиев назначи директора на Националната разузнавателна служба (НРС) генерал Драгомир Димитров? Вие участвахте ли в такива дебати или научихте от вестниците за указа на държавния глава? По същия начин бих искал да поставя въпроса и за назначаването на генерал Коджейков за шеф на Националната служба за охрана (НСО). Мога да се върна още назад в историята - каза Лютви Местан. 

"Завявам, че за първи път председател на специална служба, каквато несъмнено е ДАНС, се избира публично, и ще се избере публично и следващият председател на ДАНС. А отговорността за това, че не се случиха дебатите в парламента, няма как да бъде на политическите сили, които останаха в залата. Питайте тези, които напуснаха заседанието на парламента, защо не е имало дебат. Очаквам президентът да зададе този въпрос на ГЕРБ на заседанието на КСНС в четвъртък. Мисля, че сега страната се нуждае от отговорни решения, защото точно тази ситуация е най-благодатна за организираните престъпни групи, и това трябва да се вземе предвид от всички народни представители, независимо дали подкрепят или не кабинета Орешарски", каза Лютви Местан.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com