За три месеца ще бъде прекъснато движението на влаковете в участъка между гарите Хан Аспарух и Нова Загора

4276
За три месеца ще бъде прекъснато движението на влаковете в участъка между гарите Хан Аспарух и Нова Загора

Движението на влаковете в участъка между гарите Хан Аспарух и Нова Загора ще бъде прекъснато през периода от 15 януари до 30 март 2013 г. Това съобщиха от Холдинг „Български държавни железници" ЕАД.

Причините за прекъсването на влаковото движение са ремонтни дейности по железния път, които Национална компания „Железопътна инфраструктура” ще извършва в посочения участък. Това налага промени в транспортната схема за движение, както на различните категории пътнически влакове, така и на товарните влакове. През периода на ремонта ще бъдат въведени промени в разписанията и маршрутите на всички бързи и пътнически влакове, които обичайно преминават през участъка между Стара Загора и Нова Загора.

БДЖ променя разписанието на един пътнически влак от Силистра за Самуил

„Холдинг Български държавни железници” ЕАД ще промени от днес разписанието на сутрешния пътнически влак от Силистра за Саму...

С частична промяна в своя маршрут ще се движат четири бързи влака със задължителна резервация и десет бързи влака, които пътуват по маршрутите от София за Бургас и Варна през Пловдив и Стара Загора, както и в обратните направления. Тези влакове ще се движат по променен маршрут от Стара Загора през Тулово, вместо както по редовния си график през Нова Загора и Ямбол. В обратното направление влаковете ще се движат по променен маршрут от Зимница през Тулово, вместо както по досегашното си разписание през Ямбол и Нова Загора.

С промени в своите разписания и маршрути ще се движат и тридесет и един пътнически влака, които обичайно преминават през участъка на извършвания ремонт. За осигуряване на транспортно обслужване на своите клиенти, „Холдинг Български държавни железници” ЕАД ще пусне седемнадесет допълнителни пътнически влака, които ще осъществяват връзка с бързите влакове в гара Зимница.

За клиентите на националния железопътен превозвач ще бъдат осигурени автобуси, които да превозват пътниците в участъка между Стара Загора и Нова Загора.

Прекъсването на влаковото движение между гарите Хан Аспарух и Нова Загора налага промени в разписанията и маршрутите и на различни категории пътнически влакове, които се движат по други железопътни линии. Всички товарни композиции, които обичайно се движат по линията между Стара Загора и Нова Загора, също ще бъдат отклонявани по обиколни маршрути.

Ново поскъпване на билетите иска БДЖ

Български държавни железници искат от Министерството на транспорта ново увеличение на билетите за влаковете. Това каза министърът на тр...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com