Започва поетапно пускане на парното в София

19894
Започва поетапно пускане на парното в София

От утре, 7 ноември, започва поетапното пускане на парното отопление в столицата, съобщиха от "Топлофикация София".

Дългосрочната метеорологичната прогноза, предоставена на компанията официално от НИМХ към БАН, показва, че от утре се очаква трайно застудяване. Така, според Наредбата по топлоснабдяване и Общите условия на "Топлофикация София", са изпълнени двете комулативни условия за стартирането на отоплителния сезон – наличието на средноденонощната температура на външния въздух под плюс 12 градуса в три последователни дни и дългосрочна прогноза за трайно застудяване, предаде БГНЕС.

В рамките на следващите 5 дни всички абонати на Топлофикация ще бъдат с включено отопление, като пускането на парното ще започне от детските заведения, училищата и болниците, след това в жилищните сгради във всички райони, а последни ще бъдат включени административните и стопански сгради.

До този момент по тяхно желание, е пуснато отоплението на 221 абонатни станции - 75 детски ясли и градини, 9 училища, 30 болнични и здравни заведения, 18 посолства, 59 административни сгради и стопански потребители и 37 жилищни сгради.

От дружеството припомнят, че е необходимо клиентите още сега да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите си, за да не се налага допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела след пускане на отоплението. Призовават и за приключване на всички ремонти по вътрешната отоплителна и топловодна инсталация и за запълване на източените инсталации. Отоплението няма да бъде включено в сградите, в които вътрешната отоплителна инсталация не е запълнена, защото това означава, че в някое жилище ремонтът все още не е приключил. Важно е, също така, клиентите да проверят електронните си уреди за дялово разпределение и ако дисплеят им е угаснал, незабавно да потърсят съдействие от обслужващата ги фирма – топлинен счетоводител,.

От компанията информират, че поради превключвания по топлопреносната мрежа заради началото на отоплителния сезон, е възможно да има временни колебания на топлоподаването в някои райони: в ж.к. Младост 4 и Бизнес парк София, ж.к. Красна поляна, ж.к. Западен парк, ж.к. Гевгелийски, както и в малка част от центъра на столицата между бул. Сливница, бул. Генерал Д. Николаев, бул. Евл. и Хр. Георгиеви, бул. Патриарх Евтимий, бул. Княз Ал. Дондуков и ул. Г. Раковски.

За допълнителна информация във връзка с началото на отоплителния сезон и за всякакви въпроси, свързани с топлоподаването, клиентите могат да се свържат с компанията на следните телефони: ТР "София" – 02 931 49 49; ТР "София Изток" – 02 970 99 32; ТР "Земляне" – 02 859 01 95; ТР "Люлин" – 02 934 00 80.

"Топлофикация София" е в пълна готовност да осигури качествено и надеждно топлоподаване на столичани през новия отоплителен сезон. През летните месеци бяха приключени успешно ремонтните дейности на 44 обекта от топлопреносната мрежа с най-чести аварии през миналата зима като бяха сменени близо 37 км. тръби. Извършени бяха и основни ремонти на съоръженията в двете най-големи топлоцентрали – ТЕЦ "София" и ТЕЦ "София Изток", както и в централите Овча купел - 1 и 2.

Изключително важно условие, за да бъде осигурено безпроблемното протичане на отоплителен сезон 2012 - 2013 г., е Топлофикация София да заплаща коректно и в срок доставките на природен газ. Това задължава и нашите клиенти навременно да заплащат месечните си сметки за доставената им топлинна енергия. Ръководството на компанията благодари на всички коректни клиенти, които намериха средства и време да заплатят сметките си за консумираната досега топлинна енергия.

По-евтино парно за Нова година

Парното ще поевтинее от Нова година, ако в новия директен договор за доставка на газ от Русия, бъде записана по-ниска цена. Това стана...

Редактор: Десислава Симова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com