Община Бургас единствена отпуска средства за Многопрофилната болница

7304
Община Бургас единствена отпуска средства за Многопрофилната болница

Инвестициите в общинското здравеопазване се извършват както със средства от бюджета на общината, така и с външни средства чрез проекти, заяви зам.-кметът на Бургас д-р Лорис Мануелян, пред "Фокус".

 „Стремим се да участваме във всички възможни проекти, които се финансират отвън за да може да спестим средства, но те за съжаление са много малко в сферата на здравеопазването. Истински се надявам, че най- после ще дойде едно правителство което да обърне сериозно внимание на здравеопазването, да заделя сериозни средства за инвестиции в здравеопазването и ще насочи европейски средства в сферата на здравеопазването. Общината прави страшно много, да не говорим че финансираме не само общинските здравни заведения, но сме единствените от всички акционери в МБАЛ-Бургас, които отпуснахме средства за изграждането на хосписа, отпуснахме средства и осигурихме логистична помощ, за да се изгради ново инфекциозно отделение което преди работеше при непоносими условия. Освен това дадохме средства за изграждане на хеликоптерна площадка. това са все средства на общината. Продължаваме да работим. Отстъпихме една сграда на „Спешна помощ”, в която министерството ще направи ремонт и където да бъде новият Спешен диагностичен център”, каза д-р Мануелян. По думите му, градът има нужда и ако това се случи Бургас ще е първият град, където ще бъде изграден този нов модерен спешен център.  

Доброволци чистят манастира „Св. Богородица” в Бургас

Доброволци ще чистят манастира „Св. Богородица” край бургаския комплекс „Меден Рудник". Община Бургас е организирала ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com