X
 
 

Африканска чума е регистрирана в 7 села в област Търговище

1910 0
Африканска чума е регистрирана в 7 села в област Търговище
Снимка: Getty Images/Guliver
В седем села в област Търговище са регистрирани случаи на африканска чума, съобщава БНР. Това е станало ясно след заседание на Областната епизоотична комисия.

Actualno.com  припомня, че до момента са регистрирани 5 нови огнища на африканска чума по свинете. Заразени са стопанства в Шуменско, Габровско, Сливенско, Карловско, Варненско.

Алармираха за нов случай на африканска чума край Панагюрище

Нов случай на африканска чума е потвърден в района на Панагюрище, съобщават от областната администрация в Пазарджик. В референтната ла...

Ветеринарните власти са взели проби от всички работещи кланици и ферми на територията на областта и са ги изпратили за изследване.

Осъществява се постоянен контрол в свиневъдните обекти, контролират се добитите количества животински продукти, както и правилното им съхранение и предаване за обезвреждане.

Започва и информационна кампания за разясняване на населението на улеснения режим по регистрация на нов животновъден обект.

Служители на Областна администрация в Търговище съвместно с представители на общините са определили терените за загробване на животни. В община Търговище има осем имота, а в общините Попово, Омуртаг, Антоново и Опака са по един.

Ново масово избиване на прасета заради африканска чума

Днес, 13 април, се очаква да започне унищожаването на животните, заразени с Африканска чума (АЧС) в свинекомплекса във варненското село...

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Седмичен хороскоп за 20 - 26 януари
Седмичен хороскоп за 20 - 26 януари

Овен Това ще е седмица, в която събитията ще са решаващи за вашето професионално развитие. От значение ще е вашата реакция на случващото се и степента,...