X
 
 

Бивш конституционен съдия и депутат от ГЕРБ ще гласува против закона за хазарта на Валери Симеонов

14968 11
Бивш конституционен съдия и депутат от ГЕРБ ще гласува против закона за хазарта на Валери Симеонов
Снимка: БГНЕС
Депутатът от ГЕРБ и бивш конституционен съдия Георги Марков, който е бивш конституционен съдия, се обяви категорично против законопроекта на Валери Симеонов за промени в Закона за хазарта. Той заяви, че няма да подкрепи предложенията на колегата му от "Обединени патриоти", а ще гласува според Конституцията и по съвест. Марков допълни, че Бойко Борисов не е говорил с него по въпроса (бел. ред. - припомняме, че по думите на Валери Симеонов Борисов подкрепил законопроекта), но народният представител е категоричен, че законопроектът по същество е национализация на частен бизнес.

Вече има официална реакция и от Васил Божков - научете каква в тази статия!

Г-н Симеонов, след лотарията ще национализирате ли хотелите и медиите си?

Усилията на Валери Симеонов да национализира хазарта се движат далеч отвъд ръба на частната собственост и регламентирането ѝ в Конститу...

Законопроектът за изменение и допълнение на Закона за хазарта бе публикуван в четвъртък в сайта на Народното събрание и масовото определение за него е "опит за национализация на лотарията". Конкретно, юристи посочват, че той нарушава Конституцията - научете в този материал за кой точно текст става въпрос!

Ден по-късно излезе и позицията на "Национална лотария“ АД, подкрепена от "Евробет" и Българската асоциация за развлекателни и хазартни игри. В нея се казва, че национализирането на частен бизнес е недопустим прецедент, който ще доведе до необратими последствия за държавата, законодателната и изпълнителната власт.

"Фундаменталното нарушаване на установения от Конституцията на Република България правов ред, и грубото погазване на  европейското законодателство ще причини огромни финансови и репутационни щети на България. Отговорността и последствията от тези действия няма да бъде носена от политиците, стоящи зад внасянето на проекта, а от българските гласоподаватели и данъкоплатци", се сочи още в становището им.  

По време на среща с фенове на футболния клуб "Левски" в неделя Васил Божков, който е мажоритарен собственик на "Национална лотария" АД и на "Лотария БГ", заяви, че ако няма лотария, няма да има пари за "Левски". "Оттук-нататък трябва вие да решите как ще се представя отбора. Знаете какво направихме - школа направихме, стадиона оправяме, щяхме да го довършим тази година.
Отборът ни е силен, имаме шансове за купа, шансове за първо място в шампионата, но нещата бяха дотук. Трябва да решите какво, как и защо. Това е ситуацията", сподели още Божков.

"Национална лотария": Национализирането на частен бизнес е недопустим прецедент

"Национализирането на частен бизнес е недопустим прецедент", заяви в позиция "Национална лотария" АД по повод подготвените от Валери Си...

Днес стана ясно, че от "Национална лотария" са изпратили сигнал до Европейската комисия относно внесения от Симеонов законопроект.

Actualno.com

Етикети:

 • vesben 10 vesben преди 4 седмици Профил на трол?
  Важното в идеята на законопроекта В.Симеонов е не толкова във фискалния аспект, тоест дали се внасят дължимите такси.Скандалното е че на хората се предлагат илюзии на всяка крачка-в будката и в магазина, което вече е скандално.Рекламите по медиите, показващи примера как човек може да просперира. Всичко това развращава обществото. Смятам че Симеонов това повече го дразни, но използува фискалната и виж още ›› нормативна уредба за да мотивира законопроекта.
 • Анонимен 9 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Аналните непрекъснато рекламират хазарта, после защо децата ... Продажни и алчни за сребърници Джурналя !
 • Анонимен 8 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Хазарта в България трябва да се забрани със закон!Точка.
 • ШЕСТО на ДС ! 7 ШЕСТО на ДС ! преди 1 месец Профил на трол?
  Трите имена : Георги Е. Марков . Категория : Агент . Псевдоним : „НИКОЛАЙ”, „СТЕФАН”. Структура : СГУ-МВР по линия „Подготовка за бягство зад граница”, Шесто управление на ДС (от 1975 г.) Дата на привличане/назначаване : 6 декември 1972 г. Вербуван и ръководен от : ОР Иван Василев, ОР Подготовка : Инструктиран да запази в пълна тайна връзките си с органите на ДС и въпроси, свъ виж още ›› рзани с редовното му явяване на срещи.
 • Анонимен 6 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Държавата, какъв спорт развивива та и трябват още пари?! Като се върнем от Токио пак с тиквени медали ще се върнат ли парите на хората. Да наливаш пари в спорта е все едно да пълниш язовир "Студена".
 • Драган 6.1 Драган преди 1 месец Профил на трол?
  И аз тва викам- да одят да се друсат по градинките младите, вместо да практикуват разни безсмислени движения и спортове...
  : 3 !
 • Не политанец 5 Не политанец преди 1 месец Профил на трол?
  GAME OVER ДЪРЖАВАТА 👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
 • Анонимен 4 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  "...ще гласува против закона за хазарта..." Хмммм, много станаха тези дето ще гласуват за хазарта да няма никакви закони...
 • финансов счетоводител 3 финансов счетоводител преди 1 месец Профил на трол?
  Наложете им по скъпи лицензии,ЗЕЛЕН еко ДАНЪК,такса гладуващи,ограничете разрешителните от 5 до 10 и готово...!
 • Как да се премахне хазарта в България!!! 2 Как да се премахне хазарта в България!!! преди 1 месец Профил на трол?
  По високи данъци и рестрикции от държавата и готово!!!
 • Баце....Елементарно Уотсън! 1 Баце....Елементарно Уотсън! преди 1 месец Профил на трол?
  Добре беее...няма да има национализация...нООО ще наложим 99% данък на печалбите!!!
Нагоре