БНБ одобри придобиването на "Ти Би Ай Банк"

1300
БНБ одобри придобиването на "Ти Би Ай Банк"
Снимка: БГНЕС

"Ти Би Ай Банк" ще има нов собственик. Това става ясно от съобщение на БНБ. Централната банка е дала предварително одобрение за косвеното придобиване на акциите на банката.

Новият собственик на "Ти Би Ай Банк" ще бъде дружеството 4FINANCE HOLDING S.A., чиято регистрация е в Люксембург. То ще придобие цялата група на TBIF Financial Services B.V., която е едноличен собственик на капитала на банката. Одобрението се издава при условията на поетите ангажименти в представения Стратегически план за развитие на "Ти Би Ай Банк" ЕАД за запазване на настоящия бизнес модел на банката и адаптирането му към новите технологични пазарни тенденции, за спазване на установените регулаторни изисквания за разумно и надеждно управление на основните банкови рискове, както и за осигуряване на капиталова подкрепа с оглед осъществяването на оповестените стратегически цели.

Една банка у нас системно е нарушавала Закона срещу изпирането на пари

Една от 27-те банки у нас през 2015 година системно е нарушавала Закона за мерките срещу изпирането на пари (ЗМИП). Това става ясно от ...

Подробности за сделката засега не се оповестяват. Купувачът е компания, която основно е специализирала в отпускането на бързи кредити. Тя работи в няколко европейски държави и вече е представена и на българския пазар.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com