Докладът за КТБ е в парламента, AlixPartners иска само депутатите да го видят

3008
Докладът за КТБ е в парламента, AlixPartners иска само депутатите да го видят

Министърът на финансите Владислав Горанов изпрати в деловодството на Народното събрание изготвения от AlixPartners Services UK LLP доклад за проследяване на активите на „Корпоративна търговска банка“ АД – в несъстоятелност. Това стана след като в края на вчерашния работен ден беше получен отговор от компанията до синдиците по искането докладът да бъде оповестен, съобщиха от финансовото министерство.

В полученото от AlixPartners писмо се изразява категорично становището, че в интерес на опазване на масата на несъстоятелността на КТБ АД трябва да се спазят клаузите за конфиденциалност на доклада. С оглед на удовлетворяване на обществения интерес към истината за банкрута на КТБ, от компанията допускат компромис като изразяват съгласие докладът да се предостави само в регистратурата за класифицирана информация на Народното събрание за запознаване от народните представители при условие, че няма да бъде копиран и/или разпространяван. От компанията се обосновават с аргумента, че в доклада се съдържа чувствителна финансова и търговска информация, като оповестяването му рискува да увреди процеса на събиране на активите на банката. AlixPartners изрично подчертава, че няма да носи съдебна отговорност, ако изтече информация след като документът влезе в Народното събрание.

Бивш синдик на фирма на Василев говорел пред ЕК за натиск в стил 90-те

"В тези срещи, участниците многократно обсъждаха развитието на производството по несъстоятелността върху КТБ и начина на разпределение,...

Авторите на доклада са категорични, че документът следва да се смята за автентичен единствено в неговия оригинален вариант на английски език и не поемат отговорност по съдържанието за преводи на български език.

Международната компания беше наета през юни миналата година, за да проведе разследване и проследи активи на банката, с които тя се е разпоредила в нарушение на закона, на добрите банкови практики и да препоръча действия за възстановяването им. Докладът беше предоставен на синдиците на банката на 23 септември 2015 година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика