Кирил Петков призова депутатите да видят бюджета и след това да правят коалиции

6868
Кирил Петков призова депутатите да видят бюджета и след това да правят коалиции
Снимка: БГНЕС

„Правете си коалиционните срещи, говорете си за нещата, които мислите, че ще ви помогнат да се формира правителство, но вижте бюджета“. За това призова народните представители служебният икономически министър Кирил Петков в сутрешния блок на БНТ.

Петков увери, че актуализацията на бюджета е добра. Хем има пари за лекарите, хем има пари за бизнеса, хем има пари за актуализация на пенсиите, доволен е министърът. Актуализацията единствено може да се случи като няма пари за правителствен комплекс, по странни места на малки водоеми и изтичане на пари от АПИ, добави служебният министър.

Кирил Петков: Атаката от "Има такъв народ" ме изненада

"Очаквах атака от ГЕРБ и ДПС, но атаката от ИТН ме изненада – уж партия на протеста и промяната“. Това заяви в „Лице ...

Единственият начин, за да се направи промяна, ако в редовния кабинет се вкарат независима хора, допълни Кирил Петков.

Кирил Петков е учуден и не може да повярва за атаките, отправени от ИНТ, при положение, че е очаквал такива от ГЕРБ и ДПС. Кирил Петков не се чувства употребен политически, а се чувства мотивиран и въодушевен, че е успял да покаже на хората как да очакват повече от политиците. С всяка подмяна и глупост, която се случва в последните дни и седмици хората имат една нетърпимост и това ще даде шанса на България да отиде напред, категоричен бе Петков. 

Кирил Петков ще подкрепи президента Румен Радев на предстоящите президентски избори.

Между говоренето и реалността има разлика. Трябва да се следят управляващите по техните действия, а не по тяхното говорене, апелира Петков. Той не е получил нито едно обаждане като служебен министър на икономиката, което да гласи: „Кириле, направи това и това“.

Петков поздрави шефа на НАП Румен Спецов, който за кратко време е успял да направи промяна в приходната агенция. Когато един шеф на НАП мисли, че първо икономиката трябва да бъде подпомогната, преди да бъдат събрани парите – това е нещо ново и е един нов механизъм, акцентира Петков. 

Кирил Петков: Никой не ме е канил в екипа на Пламен Николов

"Никой не ме е канил в екипа на Пламен Николов, а и след това, което видяхме вчера, доста ясно показа, че няма да оставам в този екип"....

По думите на служебният икономически министър много по-важна е каква работа вършат народните представители, като намаляването на депутатските заплати е в доста по-малък детайл. Има много големи заплати на много големи места, които не знаят за тях, докато всички са се концентрирали върху депутатските заплати, недоумява Кирил Петков. 

Искам да има стандарт, да сме качили очакванията, че това трябва да се изисква от държавната администрация и от  всеки един ръководител, настоя Петков. 

По отношение на Националния план за възстановяване и устойчивост, Кирил Петков заяви, че промяната, която е вкарал в Плана е Европейската централна банка да бъде гарант, че корупция няма да има и че част от парите ще отидат в младите и иновативни компании, а не само в модернизация на съществуващите. В Министерство на икономиката Петков изцяло преработил фиша на плана, с което по съвсем различен начин да се употребят парите.

Кирил Петков се надява новият план да се хареса на редовното правителство. Това, което притеснило Петков в парламента е, че като се кажат инструменти или грантове, народните представители повече искали грантове.

Кирил Петков се надява да може да бъде от помощ на редовния министър на икономиката. Той иска да прекара достатъчно време с новия министър на икономиката, за да може да го запознае с всички стартирали проекти. Най-глупаво ще бъде да се спре и цялата тази инерция да бъде прекъсната и да се загубят част от резултатите, които могат да бъдат постигнати съвсем скоро, завърши интервюто си Кирил Петков. 

Кирил Петков: Замразен е строежът на административния небостъргач в „София Тех Парк“

Строежът на административния небостъргач, планиран за изграждане в „София Тех Парк“ е спрян. Това съобщи по време на парлам...

Прочетете още по темата: Кирил Петков: Кредитите от ББР са били давани от хора без опит в банковия сектор

Министърът очаква ББР да завърши годината на загуба от 250 млн. лева

Хората с майбасите не искат Асен Василев, категоричен е Кирил Петков

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

Летище Варна посреща летния сезон с полети до над 60 дестинации

ЕК одобри за финансиране проект на икономическото министерство

Гърция повиши минималната заплата

БДЖ взе 76 модернизирани вагона от Германия (СНИМКИ)

tbi bank направи първо тримесечно купонно плащане за облигациите, издадени в края на 2023 г.

Спадът на производствените цени продължава и през февруари

Полети от 25 държави очакват на Летище Бургас през летния сезон

Къде са най-евтини бензинът и дизелът в България: Цените в седмицата 23.03-29.03.24

307 проекта са подадени за енергийно обновяване на жилищни сгради по втория етап от процедурата на МРРБ

ЛЕВ ИНС подписа споразумение с ДФ „Земеделие” за съфинансиране на застрахователни премии на земеделски производители

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика