Осман Октай: Прокуратурата не работи за разкриването на политическите връзки с КТБ

17041
Осман Октай: Прокуратурата не работи за разкриването на политическите връзки с КТБ

Не предполагах, че нещата с Корпоративна търговска банка ще стигнат чак до такава криза. Това заяви бившата дясна ръка на Ахмед Доган в ДПС Осман Октай.

Когато казвах, че КТБ ще бъде сменена като банка на властта, очаквах да има преразпределение на активи към друга банка, без да има такива драми. А станахме свидетели как държавни институции нападнаха Корпоративна търговска банка. Не е работа на главния прокурор да се занимава със състоянието на банката, посочи Октай в сутрешния блок на Нова телевизия.

Предлагат закон, с който всички влогове до 100 хил. евро в КТБ да бъдат върнати

Причината за атаките срещу Реформаторския блок е нашето единство. Някои хора, начело с Делян Пеевски и Цветан Василев, се изнервиха от ...

Най-тревожното е, че отлагането на решението на КТБ за следващия парламент подготви почвата активи на КТБ да бъдат прехвърлени към други корпорации и друг бизнес – на Цветан Василев, смята Октай. Много бързо трябва да бъдат подменени тези, които станаха съучастници в погрома над КТБ – не визирам само Иван Искров, но и цялото ръководство на БНБ, както и службите, които под ръководството на прокуратурата атакуваха КТБ, добави той.

Не съм съгласен и с думите на Цветан Гунев от вчера относно пирамидите. Около една здрава банка, когато се наливат толкова много пари на държавни институции, на политическия елит, на бивши служители на службите, то имаме координатор, обвързващ определени важни хора, каза Октай.

Делян Пеевски беше касиерът, посредникът на КТБ – той е този, който „връзва” поставените лица. Скандалът е за разпределението на външните активи. Например в една куха фирма се налеят много пари, а тези пари след това отидат към политическите кръгове като „междуфирмени заеми”. Имам информация, че точно в тази насока прокуратурата изобщо не работи. Знам някои имена, но засега няма да ги назовавам, защото трудно се доказва, каза Октай.

По отношение на срещата на Лютви Местан с Ердоган, Осман Октай коментира, че това е голям скандал и е учуден, че България не подаде дипломатическо нота. Това е легитимиране на Местан като посредник между Турция и България. Това е груба намеса на президента на Турция в нашите вътрешни работи, категоричен беше Осман Октай.

Миков не иска пари на данъкоплатците да се харчат за КТБ преди 20 октомври

Пари на данъкоплатците за спасението на Корпоративна търговска банка (КТБ) не могат да бъдат харчени, докато не бъде разкрита пълната ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com