Македонската лента „Стаята с пианото“ на София Филм Фест

44615
Македонската лента „Стаята с пианото“ на  София Филм Фест

Най-новият игрален филм „Стаята с пианото“ на режисьора Игор Иванов е част от програмата на престижния традиционен филмов фестивал у нас – София Филм Фест. На него македонската продукция, дело на Скопие Филм Студио, ще се състезава в рамките на Балканската програма с още 10 филма.

Хер Флик и Хелга пристигат в София

Британските актьори Ричард Гибсън и Ким Хартман, популярни у нас с ролите на хер Флик и Хелга от култовия "Ало, Ало", идват в София. Дв...

Филмът е вълнуващ разказ за съдбите на гости от различни социални и културни групи, отседнали в стаята с пианото в хотел, който е обявен за продан. Тази стая ги укрива от лицемерието на външния свят и е единственото място, където могат да намерят удовлетворение. Гостите споделят една и съща празнота в живота си. Годините летят като въртящи се врати, мотивите се превръщат в разочарования, амбициите и фантазиите водят до провал.

„Стаята с пианото“ е заснет през 2012 г. по сценарий на Жанина Мирчевска и Игор Иванов. Международният актьорския състав е воден от македонските артисти Наташа Петровиќ и Васил Зафирчев, сръбската легенда Светозар Цветковиќ, а сред специалните гости са Тони Палмер, Майк Сарн и Ханес Вегенер.

Роднянски е председател на международното жури на 18-ия СФФ

Александър Роднянски е сред най-успешните руски продуценти, носител на повече от 50 международни и национални награди в областта на кин...

Националната премиера на “Стаята с пианото“ се състоя миналата година на Международния фестивал за филмова камера „Братя Манаки“ в Битоля, а интернационалната му дебют беше миналата седмица в Сърбия, където бе представен на Международния филмов фестивал “ФЕСТ“ в Белград.

Международното участие на филма продължава и на София Филм Фест, където ще бъде представен в проекции на 11 март, вторник в кино “Одеон“ от 20:30 часа и на 12 март, сряда в кино “Лумиер“ от 14:00 часа. Продуцентът Томи Салковски и режисьорът Игор Иванов пристигат специално от Македония, за да представят лентата пред българската публика.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com