Слава Богу, че сирийците не знаят български да чуят какво се говори у нас

23727
Слава Богу, че сирийците не знаят български да чуят какво се говори у нас
Снимка: БГНЕС

"Слава Богу, че по-голямата част от сирийците, да не кажа 99%, не знаят български. Това ни спестява много обяснения какво е говорила тази жена Ташева (бел.ред. - Магдалена Ташева от "Атака"), какво е говорил лидерът на тяхната партия. Всичките тези обиди и квалификации почти не стигат до тях, което засега е добре. Това, което ще остане е, че все пак те са приети тук. Независимо от всички лоши условия, те са получили храна и подслон. Независимо, че в някакъв период от време нямаха условия за живеене, държавата лека-полека прави някакви стъпки, за да ги подобри", заяви Нидал Алгафари.

"Има и нещо друго. От българска страна хората гледат на бежанците през призмата на това как живеят те самите. Ако живея в хубав апартамент, имам парно и ми е топло, имам си две дечица, които се смеят и ядат шоколад и изведнъж гледам тези деца си казвам „виж какъв ужас". Тогава остава едно чувство за недосвършена работа, не съм помогнал достатъчно. Други пък ги избива в омразата.

БСП ще плати цена, че не изпълнява предизборните си обещания

БСП ще плати цена, че не изпълнява предизборните си обещания. Това коментира пред bTV президентът Георги Първанов. Винаги съм твърдял, ...

Погледнато обаче от друга страна, това са хора, които идват от територия, където както си стоиш и пада бомба над главата ти. Не знаеш кои от петте ти деца са останали живи. Представете си под какъв стрес са живели там. Една голяма част от тях са останали без домове и миналата зима са я прекарали навън. Каквото са имали - дръвчета, храсти са ги изгорили, за да се топлят. Тук все пак им се дава някакво отопление.

Там има проблем, че доставките на храна са крайно недостатъчни и дори не стигат до тях. Тук поне имат хляб, лютеница, говеждо с грах - нещо, което го има.

Такива неща, които се случиха с Вики, с Метин или с наръгания сириец - това са инциденти, много частни случаи и не могат да се правят обобщения. Българският народ ни е затрупал с дарения. Складовете, които има Асоциацията на свободна Сирия не ни достигат. От Столичната община ни дадоха склад, скоро и него ще напълним. Не ги пълним да стоят - пълним, разпределяме, носим и пак ги пълним. ТИР-ове идват с помощи вече, така че това ще остане хубавото в тези сирийци - имали са спокойствието и мира, имали са закрила за децата си", заяви той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com