Учените предупреждават за увеличение на опасни метеорологични явления

16513
Учените предупреждават за увеличение на опасни метеорологични явления

Опасните метеорологични явления, като силни проливни дъждове или анормални горещини, ще се срещат в бъдеще все по-често. Това предупредиха от Световния фонд за дивата природа, пише руският вестник „Взгляд”.

„Явления, подобни на неочаквано мащабни наводнения заради колосални дъждове, или аномални горещини, които днес са крайно редки, в бъдеще ще се срещат все по-често по цялата Земя. Това е свързано с антропогенното въздействие на климата на планетата, в резултат на което става разбалансиране на климата. По оценки на експерти, в близките 20 години ще се наблюдава увеличение на честотата на опасните метеорологични явления четирикратно. Например, към момента броят на такива явления в сравнение с 1960 г. се е увеличил няколко пъти”, казаха от Фонда.

2011г. – деветата най-топла година в историята

По средна глобална температура 2011-а е била деветата най-топла година в съвременната история на метеорологията. Освен това девет от де...

За съжаление да се предскаже честотата на възникване на подобни опасни явления засега е възможно само по отношение на горещините и силните валежи.

По мнение на експертите, руските власти трябва да започнат подготовка за преодоляване на последствията от подобни явления, за да минимизират тяхното негативно въздействие на човека.

Редактор: Сияна Любомирова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com