Адвокатът на убития швейцарски бизнесмен: Случаят е много заплетен

8868
Адвокатът на убития швейцарски бизнесмен: Случаят е много заплетен
Снимка: БГНЕС

Швейцарският бизнесмен Удо Ланге беше намерен мъртъв в дома му, във вилното селище „Делта Хил” до Перник. Мъжът живее в България от години. Заради заличаване на следите, в първите часове не е било ясно, че става въпрос за убийство. По-късно днес излезе информация, че в този момент синът на Ланге е в ареста, след като прегазил човек на пътя.

Бизнесменът е бил намерен мъртъв в четвъртък вечерта от съпругата му в гаража на дома им. Първоначално разследващите не забелязали следи от насилие. При аутопсията станало ясно, че мъжът е бил прострелян в шията, куршумът е стигнал чак до белия дроб и е засегнал две ребра. След като разбрал за смъртта на баща си, синът на Ланге тръгнал от Швейцария. Вчера обаче е блъснал пешеходец в София, който в последствие е починал. Това е довело до ареста му.

Вътрешният министър Иван Демерджиев коментира случая. По думите му налице има опит за замаскиране на убийството.

„В момента работим по всички версии, тъй като този човек е преместен от мястото, където е бил убит, на ново място. Има данни да са сменени дрехите, с които е бил, за да се прикрият следите от убийството”, каза той.

Има задържан за убийството на швейцарския бизнесмен

Има задържан за убийството на швейцарския бизнесмен във вилно селище край село Кладница, предаде bTV. Извършват се процесуално-следств...

Именно заради опитите убийството да бъде прикрито, разследването все още е в много начална фаза. „Още дори не сме сигурни как е причинена смъртта. Факт е, че нараняването е в белия дроб, най-вероятно е с огнестрелно оръжие”, каза за Албена Стоилова, която е прокурор от Перник и говорител на пернишката прокуратура.

От полицията вече имат заподозрени за престъплението. „Подозираме кръг, група извършители, но преди да се работи по тези версии и да напредне някоя от тях, спекулация е да се насочваме нанякъде ние като коментар”, заяви министър Демерджиев.

Съпругата на убития бизнесмен - Елизабет, остана почти през целия ден днес в дома си. Посетиха я адвокати. Един от тях е Любомир Георгиев. По думите му случаят е много заплетен и не знае как при първоначалния оглед не са установени следите от насилие. „Съпругата му не гледа новини, не знае, до този момент нищо не й е казано”, допълни юристът и отрече съпругата на жертвата да подозира някого за престъплението.

Удо Ланге и съпругата му са развивали бизнес със силиконови изделия, който наскоро продали. Те са собственици и на хлебопекарна в „Делта Хил”. Утре се очаква от прокуратурата да излязат в повече информация по случая.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Дървосекачи се биха с пръти край Кърджали

Пиян разхвърля магазин в Асеновград

Бременна в деветия месец почина в болницата в Кърджали

Разбиха мрежа за нелегална продажба на хормонални медикаменти

Бомбени заплахи в Софийския университет и Съдебната палата

Измъчвани и пребивани: 21 българки са били карани да проституират в Италия

Дават 50 000 лева за откриването на Ивана от Дупница

Апелативният съд в Пловдив гледа делото по случая „Цалапица”

Откриха трупа на мъж след потушаването на пожар в Благоевград

Излъгаха, че им е син: Мъж и жена се опитаха да извадят българска лична карта на чужденец

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com