Гонка в Русенско отне живота на невинен човек

7357
Гонка в Русенско отне живота на невинен човек

Мъж загина в тежка катастрофа през миналата вечер в град Сеново, Русенско. Други четирима души, между които и две жени, са ранени и откарани в русенската болница, предаде БГНЕС.

Инцидентът е станал заради висока скорост и гонка по една от централните улици на Сеново, в близост до жп гарата.

Катастрофата е станала малко след 18:30 часа, когато лек автомобил "Пежо" се удря челно в движещото се срещу него "Жигули". В руския автомобил са пътували две семейства, които са се връщали от бране на билки. Сблъсъкът е толкова силен, че няма следи от спирачен път, а жигулито е буквално намляно. Единият от мъжете в него загива на място, а за да извадят останалите ранени, се е наложило пожарната да реже ламарините.

На мястото са изпратени три екипа на Спешна помощ от Русе и Ветово, които са откарали ранените в русенската болница. По първоначална информация състоянието на двамата шофьори е доста тежко, едната от жените е получила счупване на крак, а другата е със съмнение за счупени шийни прешлени. Докато се чакаше да пристигне следствената група, на мястото дойде една от близките на загиналия, която припадна и се наложи да я отнесат на ръце.

Всички пострадали са жители на Сеново, по думите на съгражданите им са на възраст между 30 и 45 години. Мъжете от двете семейства работели в чужбина и са се върнали за почивка. Хората коментираха, че на тази улица често се организират гонки и повечето от местните жители предпочитат да не минават оттук. Допълнителна опасност създават и множеството дупки. Какви са точно причините за катастрофата ще изяснят следствените органи.

Снимка: Архив

Шофьорът, убил жена и ранил 11 души: Страшно много съжалявам, още съм в шок

Искам да кажа, че страшно много съжалявам и още съм в шок от случилото се. Това е. Това каза шофьорът Михаил Куртев, обвиняем за тежкат...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com