Намалиха заплатата на съдията, който гледаше делата за несъстоятелност на TV7 и NEWS7

2633
Намалиха заплатата на съдията, който гледаше делата за несъстоятелност на TV7 и NEWS7
Снимка: БГНЕС

С намаляване на заплатата с 10% за една година бе наказан съдия Ивайло Родопски от РС-Костинброд. Решението във Висшия съдебен съвет бе взето с 14 гласа "за", два "против" и 8 "въздържали се".

Срещу това решение гласуваха главният прокурор Сотир Цацаров и Румен Боев, въздържалите се са Ясен Тодоров, Румен Георгиев, Незабравка Стоева, Лозан Панов, Михаил Кожарен, Георги Колев, Камен Иванов и Васил Петров. Дисциплинарният състав – Васил Петров, Галина Карагьозова и Светла Петкова беше предложил уволнение, пише "Правен свят". 

TV7 отпадна от мултиплекса

TV7 вече не може да се гледа през цифрово ефирно разпространение. Това съобщиха от НУРТС. От оператора поясниха, че програмата не е на...

Родопски попадна на фокуса на ВСС заради разпределението му по делата за несъстоятелност на TV7 и NEWS7 от компютърната система за случаен избор. Родопски бе командирован в Софийския градски съд, но миналата година заповедта бе прекратена и той се върна в РС-Костинброд. Предложение за наказание внесе бившият министър на правосъдието Христо Иванов - заради нарушение на Етичния кодекс на магистратите и за действия и бездействия, накърняващи престижа на съдебната власт.

Прегрешенията на Родопски излязоха в хода на проверката на Инспектората към правосъдното министерство на дейността на всички синдици в България във връзка със сигналите срещу синдика Панайот Велков. Точно Велков беше човекът, чието име се появи по делото "Белведере", с което започна скандалът със съдия Румяна Ченалова.

На два пъти ВСС отлагаше разглеждането на дисциплинарното производство, тъй като Ивайло Родопски не можеше да се яви на заседанието, за да бъде изслушан, защото бе болен.

На днешното заседание бе наказан и прокурор Бранислав Славов от Софийската апелативна прокуратура. Той бе понижен в Софийската окръжна прокуратура за 2 години. На едно от заседанията на съвета през декември 2013 г., при обсъждане на атестацията на Славов, главният прокурор Сотир Цацаров каза, че той ходи пиян на работа и често закъснява. Освен това в инспектората на прокуратурата "поддържал активна комуникация с лица от криминалния контингент". Оказвал им "правна помощ" - давал съвети какво да правят, срещал се с колеги и подпитвал какво става с въпросните проверки и дела и т.н.

Правосъдният министър поиска производство срещу втори съдия от СГС

Министърът на правосъдието Христо Иванов внесе в деловодството на ВСС предложение за образуване на дисциплинарно производство срещу с...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com