Неофициално: Красимир Каменов-Къро и съпругата му са били убити в ЮАР

13559
Неофициално: Красимир Каменов-Къро и съпругата му са били убити в ЮАР
Снимка: Интерпол

За атака, при която са убити известният в българския ъндърграунд Красимир Каменов-Къро и съпругата му съобщават две телевизии - "Евроком" и bTV.

Според определена информация, Каменов и съпругата му са убити при атака в къщата им в Претория, ЮАР, но има данни и, че атаката била в Кейптаун. За него се знае, че живее в ЮАР поне от 15 години.

ОЩЕ: Красимир Каменов - Къро е обявен за издирване с червена бюлетина от Интерпол (СНИМКА)

Припомняме, че прокуратурата посочи Каменов като част от заговор, с участието и на други криминално проявени лица, както и подсъдими като Цветан Василев, в заговор за дискредитиране на висши магистрати и полицаи. Една от целите на участниците в заговора е отстраняването на главния прокурор Иван Гешев, а за началника на "Убийства" в ГДНП прокуратурата пусна запис, на който се чува, че изглежда Каменов говори за платени 400 000 лв. за уволнението на полицейския началник Михаил Наумов.

"Вредители за отстраняване": Открит е списък на магистрати, обект на заплахи

Къро беше обвинен и в подбудителство към убийството на бившия ръководител на "Криминална полиция" във Второ РПУ в София Любомир Иванов. Покрай убийството излезе информация, че в каса в дома на Иванов са намерени интересни документи, някои от които са приобщени със статут на веществени доказателства. Според други, които обаче не са приобщени като веществени доказателства (прокуратурата не ги вижда като релевантни, защото нямат подпис и печат), криптокралицата Ружа Игнатова е била убита през ноември, 2018 година. Това е станало на борда на яхта в Йонийско море, над година след като Ружа за последно е видяна в Атина. Тялото ѝ е било нарязано на парчета и хвърлено във водата. Поръчката за убийството е на наркобоса Христофорос Аманатидис-Таки, за който се смята, че живее в Дубай, издирван е от българските власти за наркотрафик, но обявата за издирването му в Интерпол беше свалена. Това твърди сайтът за разследваща журналистика Bird.bg.

Името на Къро се появи и в скандала "Златната локва" (Златния гьол). Става дума за прехвърляне дейността на БАБХ по дезинфекция на границата с Турция, с която БАБХ е натоварена по закон, на частното дружество „Пи.Еф.Си.“ ЕООД, от което то печели над 33 милиона лева от 2013 г. до 2021 година. През юни 2021 при внезапна проверка НАП откри 32 млн. лева в брой в касите на дружеството и установи, че половината от касовите му апарати не отчитат приходите от събраните такси.

Сега обаче се оказа, че златният гьол не е един, а поне три: АДФИ уличи в измама за милиони фирмата със "златния гьол", "гьоловете" са три

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Неправоспособен тийнейджър е с опасност за живота - катастрофирал с мотор

Мотокар затисна мъж докато товари стока, загина на място

Опит за убийство в столичния квартал „Факултета“

Престори се на внука й: Мъж измами възрастна жена в Стара Загора

Откриха тяло на мъж до детска ясла в Русе

Чакал дълго за преглед: Мъж заплаши лекар с пистолет

6 задържани чужденци от бежанските центрове в София

Психично болен мъж преби майка си

Полицията с акция в бежанския център в "Овча купел"

Тежка катастрофа между кола и два мотора в София

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com