Евро Синема няма да затваря врати

14268
Евро Синема няма да затваря врати

Опасенията за затваряне на "Евро Синема" са несъстоятелни и безпочвени, киносалонът ще продължи да функционира, предаде БГНЕС.

В официално съобщение от Министерство на културата обясняват, че съгласно Закона за държавната собственост ведомството обяви търг за наемане на помещенията, които досега се ползваха от "Евро Синема". Обявеният търг за наемане на помещенията на обособения културен център с киносалона бе спечелен от "Хеликон" АД.

В условията на търга и проекта на договора с бъдещия наемател е предвидено досегашният предмет на дейност и предназначението на помещенията да се запазят – за обособен културен център, включващ киносалон с прилежащи към него сцена, кинокабина и техническо помещение, канцелария, интернет зала, зона за социални и делови контакти, фоайе и прилежащи площи, предназначен за културни дейности и европроекти. "Ето защо считаме, че опасенията за "затваряне на киното" са несъстоятелни и безпочвени", казват от министерството.

След като стана ясно, че за помещението на партерния етаж на бул. "Ал. Стамболийски" 17 е обявен търг, стотици потребители на социалната мрежа Facebook заявиха: "Не, искаме си киното с най-стойностни филми!". На място в киното дори беше открита подписка под мотото: "Да спрем поредния абсурд! Да запазим Euro Cinema!". Редица общественици, културни дейци и кинематографисти изразиха възмущение от евентуално затваряне на киното и превръщане на емблематичното култово пространство в "прост" търговски обект. За щастие това няма да се случи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com