Предстоящи заглавия от БАРД

14185
Предстоящи заглавия от БАРД

ЦЕЛУВКАТА НА ГЕПАРДА, Уилбър Смит

Трилър, 6 февруари 2012

Автор, който умело борави с острието на думите!

 

 

Хейзъл Банок притежава корпорация „Банок Ойл” - световен играч в петролната промишленост. Докато пътува през Индийския океан, нейната яхта е пленена от сомалийски пирати, а деветнайсетгодишната й дъщеря Кайла е отвлечена.

Майор Хектор Крос е бивш агент на британските специални военновъздушни сили и шеф на „Кросбоу Секюрити”, отговаряща за сигурността на „Банок Ойл”. Верността му към семейство Банок отива далеч отвъд дълга.

Пиратите определят разорителен откуп за освобождаването на Кайла, а сложните политически и дипломатически игри не позволяват на големите сили да се намесят.

Поради растящите доказателства за ужасните мъчения, на които е подложена Кайла, Хейзъл се обръща към Хектор с молба да й помогне да спаси дъщеря си. Оставени да се справят сами, двамата са твърдо решени да поемат правосъдието в собствените си ръце.

Цена 12,99 лв. Обем 448 стр. Barcode 978-954-655-282-2

 

 

ФЪН ШУЙ ЗА ЛЮБОВТА, Астрид Шилинг

Нон-фикшън, 6 февруари 2012

Как да срещнем любовта... И да я запазим!

 

Искате ли да имате всички предимства на своя страна, за да срещнете любовта или да я запазите? Тогава тази книга е написана за вас. Астрид Шилинг, експерт по фън шуй и известен консултант в Европа, ви разкрива всички тайни и техники, за да увеличите вероятностите си за среща, да подобрите равновесието във връзката си или да усъвършенствате взаимоотношенията си, за да имате вълнуващи и обогатяващи преживявания.

Рецепти и съвети как да подсилите енергиите в жилището си, как да избегнете клопките в подреждането и декорирането, така че да превърнете дома си в хармонично и благоприятно за любовно щастие място.

Практическо ръководство от специалист в жанра, предназначено както за необвързани, така и за двойки, което засяга всички въпроси по една универсална тема - любовта.

Цена 12,99 лв. Обем 224 стр. Barcode 978-954-655-283-9

 

ЛЕВИАТАН СЕ ПРОБУЖДА, Джеймс С. А. Кори

Фантастика, 13 февруари 2012

 

В далечния Пояс правилата са различни и един малък кораб може да промени съдбата на вселената.

Човечеството е колонизирало Слънчевата система – Марс, Луната, астероидния Пояс и отвъд тях, но далечните звезди все още са извън обсега му.

Джим Холдън е старши офицер на леден влекач, кръстосващ между пръстените на Сатурн и миньорските станции на Пояса. Когато той и екипажът му се натъкват на изоставения кораб „Скопули”, те се докосват до тайна, за чието съществуване никога не са подозирали. Тайна, за която други са готови да убиват – при това да убиват в мащаби, които Джим и екипажът му не биха могли да си представят. Слънчевата система е на път да пламне във война, ако Джим и хората му не открият своевременно кой и защо е изоставил кораба.

Обем 592 стр. Barcode 978-954-655-284-6

 

СТЪКЛЕНИТЕ КНИГИ НА КРАДЦИТЕ НА СЪНИЩА, Гордън Далкуист

Роман, 13 февруари 2012

Шпионин, убиец, самозванка. Трима изключителни герои. Един уникален роман.

“Стъклените книги на крадците на сънища” трима невероятни, но въпреки това изключителни герои случайно са въвлечени в дяволските машинации на група, решила да пороби хиляди чрез дяволски „процес”:

Госпожица Темпъл е смела млада дама на букли, която иска само да разбере защо любимият й Роже се отказва от годежа им...

Кардинал Чан е нает да убие човек, но след като го намира мъртъв, решава да разбере кой го е изпреварил и защо...

А доктор Свенсон е придружител на един разпуснат принц, който се замесва с изключително неприятни хора...

Приключение като никое друго в тайнствен град, в който са били малцина и в което участват героиня и двама герои, които никога няма да забравите.

“Конан Дойл, Жул Верн, Едгар Алан По и Александър Дюма – плюс малко Стенли Кубрик.”

Айриш Нюз

“Още от първите редове изкусният сюжет ви завладява. Следва вълнуващо приключение... много приятен роман с епични размери.”

Биг Ишу

“Разтърсващо страстен, изпълнен с приключения роман”

Файненшъл Таймс

“Представете си „Приключенията на Шерлок Холмс“ с техните зловещи сценарии и мрачната, гъста, жълтеникава мъгла. А сега прибавете продажбените стойности на „Бъфи – убийцата на вампири“, подсигурете средства книгата да бъде пренаписана от Маркиз дьо Сад... и la voalà – чудесно заплетена история”

Лондон Пейпър

„Епичен трилър... препускащ, зареден с еротика, хиперчудновато приключение – Хари Потър за възрастни“

Метро

 

Обем 688 стр. Barcode 978-954-655-285-3

 

ДЕСЕТОТО ОТКРОВЕНИЕ от Джеймс Редфийлд и Керъл Ейдриън

Нон-фикшън, 20 февруари 2012

Практически напътствия как да съхраним видението

Целта на практическите напътствия към „Десетото откровение” е да помогне на отделни индивиди и на групи от хора да приложат на практика идеите, включени в романа. Книгата съдържа подробни обяснения и упражнения, свързани с разгледаните в „Десетото откровение” теми: миналите животи на човека, духовните групи, рождените визии, сънищата и молитвите, живота в отвъдното и представата за света. Пътеводителят ни помага да разберем от непосредствен опит как животът ни се вмества в непрекъснатите цикли, учи ни да откриваме личните си мисии и ни показва как можем да станем участници в изключително вълнуващите промени в света, описани в „Десетото откровение”.

Обем 496 стр. Barcode 978-954-655-286-0

 

 

МИКРО от Майкъл Крайтън и Ричард Престън

Трилър, 20 февруари 2012

Вселена, която е твърде малка, за да се види, но е твърде опасна, за да се подмине...

Трима мъже са открити мъртви в заключен офис в Хонолулу. Няма следи от борба, ако не се броят изключително тънките разрези по телата им. Единствената улика е мъничък робот с ножове, почти невидим за човешко око.

Седмина специализанти биолози от Кеймбридж, Масачузетс, са привлечени от новооснована компания, занимаваща се с биотехнологии. „Наниджен Майкротекнолъджис” ги изпраща в своята загадъчна лаборатория на Хаваите, като им обещава достъп до средства, които ще открият нови хоризонти пред науката.

Но щом се озовават в джунглите на Оаху, младите учени попадат във враждебна среда, в която изненадите и опасностите дебнат на всяка крачка. Въоръжени единствено с познанията си за природата, те се превръщат в жертва на невероятно мощна и необуздана технология. За да оцелеят, трябва да овладеят оръжията на самата природа.

„Микро” изправя природа срещу технологии в типичния за Крайтън стил. Довършен от автора на научнопопулярна литература Ричард Престън, този рушащ границите трилър смесва научните факти със завладяваща художествена измислица, за да създаде поредния вълнуващ технологичен шедьовър.

"Пражкото гробище" от Умберто Еко вече и на български!

Малко повече от година след представянето на "Пражкото гробище" в Италия, книгата излиза в България на 30 януари от издателство „...

Обем 432 стр. Barcode 978-954-655-287-7

 

 

ДЪЩЕРЯ НА ИМПЕРИЯТА от Реймънд Е. Фийст и Джани Вурц

Фентъзи, 27 февруари 2012

Епична сага за света от другата страна на разлома

Две нови заглавия представя издателство "Бард"

"ЛЕЧИТЕЛЯТ" от Ингър Аш Улф Смъртта чука на вратата... В Порт Дъндас никога нищо не се случва... Но скоро едно смразяващо кръвта съ...

Войната на Разлома е в разгара си. Пъг все още не е разкрил изумителните си магически способности. Келеуан е раздиран от интриги, междуособици и кръвни вражди между благородническите кланове. Останала сама, младата Мара от Акома трябва бързо да поеме управлението и да се пребори с вековните традиции на закостенялото общество, ако иска да запази честта на фамилията си. Предстои й да събере армия, да преглътне чувствата си, като се омъжи се за някой от враговете, и да утвърди властта си, ако иска да постигне отмъщение.

Реймънд Фийст и Джани Вурц предлагат подробен поглед върху Империята на цураните и различна перспектива за Войната на Разлома.

Barcode 978-954-655-288-4

 

ЖИВОТЪТ И СМЪРТТА НА КАТЕРИНА, Андрю Никол

Роман, 27 февруари 2012

"Първороден грях" от днес на книжния пазар

"ПЪРВОРОДЕН ГРЯХ" е написан от Тасмина Пери. БОГАТСТВОТО МОЖЕ ДА КУПИ ВЛАСТ, НО НЕ И МЪЛЧАНИЕ... Шеметната красавица Брук Асгил е на ...

„Променящ живота разкавач, притежаващ звездно остроумие и интригуваща дълбочина... истинско злато“

Пъблишърс Уикли

Лусиано Ернандо Валдес е прочут писател. Изпод перото му излизат забележителни творби, прославили го не само в латиноамериканската му родина, но и по целия свят, като най-стойностните, писани от неговото поколение. Той преподава в университета, живее в охолство, вкарва в леглото си всяка жена, която пожелае, и се наслаждава на славата си.

Но две събития нарушават спокойствието на живота му. Престава да пише и среща Катерина. Млада, красива и талантлива – и най-важното – пише. Убеден, че тя ще го освободи от творческата безизходица и отново ще му отвори път към успеха, Чано се влюбва в прекрасното момиче. Докато не я убие.

Обем 352 стр. Barcode 978-954-655-289-1

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com