X
 
 

8 причини да ядем много череши

25643 0
8 причини да ядем много череши
Снимка: Pixabay
Черешовото време е любимо на мнозина. Независимо дали имате възможност да си наберете направо от дървото или си купувате от магазина, със сигурност купата с череши присъства на масата ви в този период. Добрата новина е, че освен вкусни и сладки, малките червени плодове са и много полезни.

Ето какви са плюсовете за организма ви от хапването им:

Супер храните, които лекуват

Резистентността към антибиотици не е шега, но можете да я избегнете, като използвате антибиотични алтернативи, когато е възможно. Включ...

Черешите са полезни за сърцето. Антоцианините в тях намаляват риска от високи нива на лошия холестерол и високото кръвно налягане.

Черешите са плодът с най-голямо количество антиоксиданти. Антиоксидантите са важни за борбата със свободните радикали. Следователно яденето на череши ще ви направи по-млади.

Яжте по 3 фурми на ден и с организма ви ще се случи това

Черешите помагат при артрит и подагра. Причина за болката при тези заболявания обикновено е високо съдържание на пикочна киселина в тялото. Черешите намаляват нивото ѝ и предотвратяват възпалението, болката и отоците.

Храните, от които ни се доспива

След хубавият обяд обикновено ви се доспива ужасно много, нали? Това е така, защото тялото ви се съсредоточава върху храносмилането и н...

Черешите са добър инструмент в борбата с излишните килограми. Те подобряват обмяната на веществата. В една череша има само 4 калории.

Останалите полезни свойнства на черешите научете в Expert.bg!

Actualno.com

Етикети: