X
 
 

Богаташи в Сан Франциско искат да спрат приют за бездомни с аргумент, че не е екологичен

1078 0
Богаташи в Сан Франциско искат да спрат приют за бездомни с аргумент, че не е екологичен
Снимка: iStock/Guliver
Заможни жители на Сан Франциско, които започнаха кампания, за да блокират изграждането на нов приют за бездомни в крайбрежния град, използват нова тактика - твърдят, че бездомните хора са вредни за околната среда, предаде БГНЕС.

В дело, заведено срещу градската управа на Сан Франциско и Държавната комисия по земите в Калифорния, ищците призоваха проектът да бъде подложен на екологична оценка, преди да започне строежа му.

Сан Франциско забрани електронните цигари, Илинойс разреши марихуаната

Сан Франциско стана първият голям град в САЩ, който ефективно забрани продажбата и производството на електронни цигари, предаде БГНЕС. ...

"Този проект ще има значителен ефект върху околната среда поради тези необичайни обстоятелства, включително чрез привличане на допълнителни бездомници, открита употреба на наркотици и алкохол, престъпления, ежедневни спешни повиквания, публично уриниране и дефекация и други неприятности", се казва в позицията на ищците.

Противниците на проекта за жилища на достъпни цени често се позовават на Закона за качеството на околната среда на Калифорния като пречка за забавяне на строителството. Законът изисква от да бъдат проучени всички екологични ефекти, които един проект може да има, и да предприемат стъпки за тяхното намаляване.

Сан Франциско одобри приюта за бездомни с 200 легла, въпреки реакцията на заможните си жители.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално