Детоксикация и отслабване

5990
Детоксикация и отслабване
Снимка: iStock

Диета със сокове - не толкова проста и приятна, колкото изглежда ...

Отслабнете с няколко килограма за няколко дни? Това е възможно, наред с други неща, благодарение на диетата на базата на сок, която, както подсказва името, се основава на сокове - прясно изцедени, приготвени със зеленчуци или плодове, или и двете. Зад обещанието за бърза загуба на тегло обаче стои значителен хранителен радикализъм , за който трябва да се подготвим, когато започнем сокова диета. Нуждаем се от много решителност, когато следваме диета, базирана на плодови сокове, можем да забравим за пресни рулца за закуска, ароматни супи и обилни основни ястия за вечеря или за вкусни салати и крутони за вечеря.

Сокова диета - правила. Как да се храним по време на остро лечение за детоксикация?

На диета със сокове само сокове в реално време непосредствено преди пиене се консумират в рамките на 1-3 дни с помощта на сокоизстисквачка или блендер, като последното решение става все по-популярно. С други думи, в блендерните сокове, в блендерните смутита зеленчуците и плодовете са напълно натрошени, докато в сокоизстисквачките се губи част от суровината. Коктейлите с блендер съдържат по -ценни съставки - фибри, антиоксиданти, ензими, витамини от класическите плодови сокове от сокоизстисквачка, така че те могат да бъдат по -ценни за нас, особено ако сме на цикъл за отслабване и голямо количество фибри е важно за нас .

Както бе споменато, пием сокове само по време на соковата диета. Единствените добавки, които можем да си позволим, са подправки (освен сол и готови смеси от подправки), билки, билкови чайове и зелен чай, зеленчукови бульони без добавяне на мазнини.

Поради ограничаването на консумираните продукти и неспособността да се осигури необходимото количество важни хранителни вещества, като протеини или въглехидрати, соковата диета не трябва да трае повече от 3 дни. Разбира се, по -късно можем да продължим лечението със сокове, което също е препоръчително, но е важно да започнете да въвеждате други елементи в менюто след тези 3 дни - зърнени продукти, нискомаслени млечни продукти, яйца, месо и риба, зеленчуци и плодове в нетечна форма.

Трябва да се подготвите за сокова диета, като постепенно намалявате калориите и изключвате други продукти от менюто. Твърде внезапната промяна от обширно меню към сурово меню може да шокира тялото ни и да причини ужасно настроение и бърза почивка в диетата.

Диета с плодов сок - влияние върху здравето, благосъстоянието и външния вид на тялото

Соковата диета, известна още като детоксикация на сок, е типична диета, която почиства тялото от токсини. Той стимулира процеса на интензивно отстраняване на натрупаните в тялото ни отрови от преработената храна, околната среда и безполезните метаболитни продукти. Той също така помага за премахване на излишната вода от тялото. Това води до подобряване на храносмилателната система (която изведнъж престава да бъде претоварена с преработени и трудно смилаеми храни), подобрява обмяната на веществата и подобрява функционирането на целия организъм.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

8 вредни комбинации от храни, които ядем ежедневно

Как се пише: известна или извесна?

Защо бабите закачат дафинов лист над леглото

Как да пречистите дома си от негативна енергия със сол

Знаете ли каква информация носи всяка цифра от ЕГН-то

Учени: Срещите с приятели ни предпазват от внезапна смърт

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com