Как да изберем цветове за дома според Фън Шуй

5361
Как да изберем цветове за дома според Фън Шуй
Снимка: iStock/Guliver

При избора на цветове за интериора според Фън Шуй трябва да се вземат предвид няколко нюанса :

Всички цветове по Фън Шуй имат своя собствена енергия: червеното например се счита за най -мощния нюанс - използва се за привличане на финанси и любов. Синьото, напротив, гаси енергията, успокоява - не е подходящо за класните стаи.

Всяка страна на света се храни със собствен елемент и съответно с палитра: има основен и поддържащ елемент. Например: основният елемент на юг е огън (жълт, червен), силовият е дървен (кафяв, зелен).

За всички кардинални точки и стаи има забранени тонове : например синьото гаси огъня и не е подходящо за южните стаи, а твърде ярките, крещящи тонове са нежелателни в спалнята - поне те противоречат на основната задача на пространството.

Характеристики в кардиналните точки

Енергийната карта Ba-Gua ще ви помогне да изберете правилния цвят за стените според Фън Шуй. Това е диаграма, разделена на 9 сектора (8 посоки + център), всеки от които е отговорен за собствената си сфера на живот, храни се със собствен елемент, има ограничен диапазон от нюанси, които могат да се използват.

В дизайна решетката може да бъде „приложена“ както към целия апартамент, така и по-специално към отделни стаи, като подобрява необходимите площи с подходящи елементи.

Фън Шуй в кухнята - най-често срещаните грешки

Кухнята е въплъщение на благосъстоянието у дома, според последователите на древното учение по Фън Шуй. Колкото по-топло, по-удобно и пр...

1. Юг. Зона на слава, чийто основен елемент е огънят. Подходящи цветове за Фън Шуй: алено, оранжево, топло жълто, зелено, бежово, кафяво.

2. Югоизток. Зона на богатство и пари, тя се храни с дърва. В дизайна са приложими нюанси на зелено (зеленина), кафяво (багажник). Лилавото е приемливо.

3. Югозапад. Зоната на любовта, страстта, основният символ е земята. Материалите от шоколад, кафе, земен цвят са подходящи за хармония във взаимоотношенията. Можете да допълвате интериора с червено, розово.

4. Запад. В дизайна на творческото пространство (основният елемент е метал) активно се използват предмети и материали с метални цветове - бяло, сиво или сребро, жълто или злато, мед.

5. Северозапад. Районът за пътуване (метал) е повлиян положително от същите западни нюанси: бяло, сребро, злато.

Отървете се от тези неща и в дома ви ще се появят щастие и хармония

Хората казват: "Докато старото не си отиде, новото няма да се появи." Тази поговорка е измислена от мъдрите китайци - предците на древн...

6. Север. Бяло, черно, тъмно синьо, спокойно синьо помагат за развитието на кариерата (вода).

7. Североизток. Комбинацията от цветове в зоната на мъдростта и знанието (земята) трябва да включва нюанси на тухла, камък, почва, огън.

8. Изток. Естествените нюанси на зеленина, трева, глина, орех, теракота са отговорни за хармоничните взаимоотношения в семейството (дърво). Зоната се подхранва от нюанси на вода: синьо, черно.

9. Център. Друга земна зона е отговорна за здравето. За да накарате всички в къщата да се чувстват добре, добавете бежово, оранжево, тъмно жълто или кафяво към централната част на апартамента.

Не е лесно да оборудвате апартамент според всички правила на Фън Шуй, но не можете да пренебрегнете значението на цвета. Сега знаете как да изберете правилния цвят за всяка зона: и това вече е важна стъпка по пътя към хармонията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да излезем от Великия пост, без да навредим на здравето си: 10 правила

Какво се прави в църквата на Цветница?

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Спрете стареенето: 5 съвета за грижа за косата, които ще ви подмладят с няколко години

Тази притча ще преобърне живота ви

Стихотворение за 26 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com